Jelenlegi hely

Egy rendhagyó év rendhagyó tanévnyitója

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2020, szeptember 2 - 14:01 | Oktatás
Ahogy az ország számos településén, városunk iskoláiban is ünnepélyes keretek közt fogadták az iskolába több hónap után visszatérő, illetve annak küszöbét először átlépő gyerekeket. A Kodály Zoltán Alapiskolában Ibolya Olivér igazgató üdvözölte a kis elsősöket.
Egy rendhagyó év rendhagyó tanévnyitója

A tavaly még szintén elsős Németh Tamara kedves verssel köszöntötte a mától iskolás lurkókat, akik megilletődve nézelődtek a számukra új helyen.

Ibolya Olivér rövid köszöntőjében elmondta, rendhagyó iskolakezdést éltünk meg, a ma iskolába lépő elsősök tényleg ma voltak itt először, hiszen a beiratkozás sem a hagyományos módon, hanem távúton történt.

Megígérte azonban, hogy a tanári karral közösen azon lesznek, hogy a felmerülő nehézségeket minél könnyebben kiküszöböljék, megoldják.

Karaffa Attila, városunk alpolgármestere kiemelte, szerinte azok a szülők, akik ide íratták csemetéjüket, jó döntést hoztak. Ő maga is igazolhatja, városunk egyik legöregebb iskolája - melynek ő is diákja volt -, valamint annak pedagógusai mindent megtesznek majd azért, hogy sok tudást szívhassanak magukba, hogy jól érezzék magukat az iskola falai közt.

A köszöntők után az elsősök tanító nénijeik vezetésével indultak osztálytermeikbe, hogy mától ők is az okosodás útjára lépjenek.

Szöveg és kép: Rózsár Vince