Back to top

Egy jó szó, egy mosoly, a meghallgatás csodákra képes

Publikálva: 2022, december 12 - 06:22
Advent harmadik vasárnapján, ezüstvasárnapon Dunaszerdahely adventi koszorúján felgyúlt a várakozás időszakának utolsó előtti gyertyája.
Egy jó szó, egy mosoly, a meghallgatás csodákra képes

A csípős szél és hószállingózás ellenére meleget loptak a szívekbe városunk óvodásai, iskolásai, kedves műsorral tették meghittebbé az ünnepi készülődést. Örömvasárnapon a Halpiac téri óvoda magyar és szlovák csoportja, a Vámbéry Ármin Alapiskola, az Egyesített Speciális Alapiskola diákjai, és a Szabó Gyula Alapiskola tanulója, Bíró Bulcsú varázsolták bensőségessé az ünnepi eseményt.

Karaffa Attila, Dunaszerdahely alpolgármestere az ünnepi csodáról beszélt köszöntőjében. Mint mondta, nincs ennél csodálatosabb időszaka az évnek, hiszen szeretetet, örömet, a lélek megnyugvását érezhetjük.

„Az örömvasárnapon, vagy ahogyan még mondani szoktuk az ezüstvasárnapon feltehetjük a kérdést: Tudunk-e szívből örülni? Tudunk-e annak örülni, amink van? Tudunk-e örömet ajándékozni a másoknak?

Az adventi időben, az elcsendesedés idejében ezekre a kérdésekre is megkaphatjuk a válaszokat.

Üljünk le a családdal, a magányosokkal és ajándékozzuk oda magunkat. Egy jó szó, egy mosoly, egy baráti beszélgetés, a hallgatás és a meghallgatás csodákra képes. És mi várjuk a csodát, Jézus Krisztus születését.

Öltöztessük díszbe szívünket – előtte nem árt egy nagytakarítás azért – és éljük meg a karácsonyvárás csodáját családunk, munkatársaink, iskolástársaink körében“ – mondta városunk alpolgármestere.

Rövid köszöntője után Karaffa Attila és Fialka Tamás, diákpolgármester meggyújtották városunk koszorúján a harmadik gyertyát, majd átadták a teret Varga Rebecának, aki kellemes karácsonyi dallamokkal emelte az ünnepi esemény hangulatát.

Bíró Éva szeretettel invitálta a közönséget a jövő hét vasárnap tartandó negyedik ünnepélyes gyertyagyújtásra, mely szintén fél négykor kezdődik a Csaplár Benedek VMK előtti téren, amikor Dunaszerdahely polgármestere, Hájos Zoltán gyújtja meg a negyedik gyertyát a koszorún.

A karácsony előtti időszak hangulatához ad hozzá a december 22-ig, naponta 16.00 órától nyitva tartó karácsonyváró is, ahol meleg italokkal, ételekkel, kürtőskaláccsal, játékokkal várják az érdeklődőket.

További felvételeinket megtekinthetik Képgalériánkban.

Rózsár Vince

Ezt már olvasta?

Cookies