Back to top

Egy felhasználónak hamarosan több profilja is lehet a Facebookon

Publikálva: 2022, július 19 - 09:51
A Facebook egy új lehetőséget tesztel, amelynek segítségével a felhasználók több profilt hozhatnak létre egyetlen fiókkal. A funkcióval például készíthetsz egy külön profilt a barátaiddal való kapcsolattartáshoz, és egy másikat a kollégáidnak.
Egy felhasználónak hamarosan több profilja is lehet a Facebookon

A Facebook szerint az új funkció célja, hogy 

„segítsen az embereknek az érdeklődési körük és kapcsolataik alapján testre szabni az élményeiket”.

A vállalat jelenleg kisszámú felhasználóval teszteli a funkciót. Ha te is a szerencsés kevesek közé tartozol, akkor akár öt profilt is létrehozhatsz a jelenlegi Facebook-fiókoddal.

Minden profilnak más-más profil- és felhasználóneve lehet, feltéve, hogy az egyedi, és nem tartalmaz számokat vagy különleges karaktereket. A fő profilodon azonban a valódi nevednek kell szerepelnie. A visszaélések megelőzése érdekében a Facebook szerint minden további profilra vonatkoznak majd az irányelvei, és nem használhatod őket arra, hogy hamisan mutasd be a személyazonosságodat vagy megszemélyesíts másokat.

Bár az új, extra Facebook-profilokon szinte mindent megtehetsz, a vállalat azért néhány funkciót a fő profilra fog korlátozni. A Facebook-oldalak létrehozása és kezelése, valamint a Facebook társkeresőjének használata csak az elsődleges profillal lesz lehetséges.

A Facebook jelenleg egy maroknyi felhasználóval teszteli a funkciót, és egyelőre nem osztott meg részleteket a szélesebb körű bevezetésről.

Forrás: XDA / napidroid.hu

Ezt már olvasta?

Cookies