Jelenlegi hely

Egy bottal is lehet sportot űzni

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2020, július 27 - 07:09 | Sport
Szombaton délután, ugyan az időjárás igencsak ijesztgette a fürdő látogatóit, és a versenyzőket egyaránt, tartották meg a Sasat égisze alatt dunaszerdahelyi kupájukat a bothúzók.
Egy bottal is lehet sportot űzni

A Jakutföldön kedvelt nemzeti sport néhány éve igyekszik - több-kevesebb sikerrel - teret nyerni tájainkon. Az ázsiai eredetű sportágban az a cél, hogy az egyik versenyző megszerezze a kezükben tartott rövid rudat, vagy ellenfelét - kimozdítva saját térfeléről - átrántsa a saját területére. Egyszerűnek tűnik, ám erőt, ügyességet igényel, néha rafináltságot is bevetnek a rutinos versenyzők, hogy magukénak tudhassák a győzelmi pontot.

Ezúttal a szervezők szomorúságára többen az utolsó pillanatban mondták le a részvételt, így a versenyt a nézők próbálkozásai színesítették, az igazi nagy csaták ezúttal elmaradtak.

Márk András, a versenyt szervező Sasat elnöke portálunknak elmondta, ősszel szeretnének egy nagyobb létszámú versenyt szervezni, szintén Dunaszerdahelyen, melyről portálunkon keresztül is értesülhetnek az érdeklődők.

Képriportunk igyekszik visszaadni a szombat délután hangulatát.

Szöveg és kép: Rózsár Vince