Jelenlegi hely

Egészségügyisek a pályaválasztási és információs börzén

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2017, október 29 - 14:04 | Oktatás
A Dunaszerdahelyi Járási Munkaügyi Hivatal október 26-án rendezte meg tíz régión belüli és kettő járásunk kívüli szakközépiskola bemutatkozását a Vidékfejlesztési Szakközépiskola és Sportgimnáziumban.
Egészségügyisek a pályaválasztási és információs börzén

A Dunaszerdahelyi Egészségügyi Középiskola is képviseltette magát az akción. Standunknál igyekeztünk röviden bemutatni két tanulmányi szakunkat: az egészségügyi asszisztens és segédápolói szakokat. Diákjaink bemutatták az újraélesztés menetét, lehetőséget adtak, hogy a kilencedikes tanulók kipróbálják magukat az újraélesztésben. A diáklányok instrukciói alapján vérnyomást mérhettek, kezükbe vehettek és kipróbálhattak orvosi és ápolási segédeszközöket.

Az érdeklődők kisfilm segítségével betekintést nyerhettek az oktató és nevelő munkába, a gazdag iskolán kívüli tevékenységbe, a vidám diákéletbe. A bemutatók végén pedig az iskola nevelési tanácsadója meghívta a szakma iránt érdeklődő diákokat és szüleiket az iskolában tartandó Nyitott Napokra, melyre 2017. november 20.-24.-ig kerül sor az iskola szaktantermeiben. Itt lehetőségük nyílik a diákoknak, hogy bizonyos helyzetekben kipróbálják magukat, mint jövendőbeli egészségügyi asszisztensek vagy segédápolók. Talán így sikerül jó döntést hozniuk a választott pályával kapcsolatban.

Horváth Mária
Fotó: Hervay Beáta