Back to top

Egészségügyi dolgozókat díjazott a megye

Publikálva: 2018, május 25 - 16:22
Nagyszombat megye önkormányzata csütörtökön több orvos, egészségügyi dolgozó és három másik csoport szakmai sikereit díjazta - számol be a ma7.sk.
Egészségügyi dolgozókat díjazott a megye

A díjakat Jozef Viskupič megyeelnök és helyettesei, Berényi József, Pavol Kalman és Marek Neštický adták át a Ján Palárik Színház tükörtermében. A megyeelnök kiemelte azoknak az embereknek a munkáját, akik nap mint nap mások életét mentik meg, továbbá figyelmeztetett, hogy ezt mind erkölcsi, mind anyagi szinten értékelni kell.

A betegápolás területén kifejtett munkájáért három csoport kapott díjat: a szakolcai egyetemi kórház biokémiai és hematológiai osztálya, a nagyszombati egyetemi kórház radiológiai klinikájának dolgozói és a szenicei ADOS – 4LIFE ügynökség munkatársai.

Szintén a díjazottak között szerepelt Fekete Márta neurológus, Nagy Zsuzsanna gyermekorvos, Ján Ruščák neurológus (mindegyikük Dunaszerdahelyről), továbbá Adrián Nečas klinikai onkológus Szakolcáról. Ezenkívül díjat kapott Anna Vargová vágkeresztúri általános orvos és a rendelőjének nővére Marta Lehocká.

Nagyszombat megye önkormányzata díjat adott át továbbá a galgóci Emília Jandová gyógyszerésznek, Renáta Chorvátovának, a szakolcai kórház főnővérének és Ružena Bartalosovának, a dunaszerdahelyi kórház geriátriai osztályáról. A fizioterápia területén Zuzana Záhorcová, a radiológiai betegápolás területén pedig Silvia Madarászová kapott díjat. Végül: a galántai kórházból Agáta Nagyová betegápolói munkáját értékelték a nőgyógyászati osztályról, és Šarlota Nagyováét a geriátriai osztályról. Minderről Martin Michalík, Nagyszombat megye önkormányzatának szóvivője tájékoztatta a nyilvánosságot.

Forrás: ma7.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: egészségügy