Back to top

Egész napos advent Sikabonyban

Publikálva: 2019, december 10 - 07:06
Advent második vasárnapján sem tétlenkedtek a sikabonyiak: ezúttal a legkisebbeket lepték meg egész napos programokkal.
Egész napos advent Sikabonyban

A Sikabony Polgári Társulás szervezésében ezúttal a gyerekeké volt a főszerep – advent második vasárnapján már reggeltől különböző programok várták őket.

A délelőtt a kézművesfoglalkozásoké volt a főszerep, s ami a legjobb, a míves munkák készítése nem csak a gyerekeket, de bizony a felnőtteket is elcsábította, többen beálltak a profi útmutatások alapján saját kis munkáikat elkészíteni. A foglalkozássorozat nemcsak élvezetes, de tanulságos is volt: bizony, a kisebbeket nem csupán mobilokkal vagy digitális eszközökkel lehet rabul ejteni, hanem a régi idők mára is feléledő kézműves foglalkozásaival, az agyagozással, a festéssel stb.

Délután a Mikulás látogatott el a Sikabonyi Közösségi Házba, ahol a gyereksereg legnagyobb örömére lovasfogaton érkezett egész csapatával. A boldogságtól fénylő gyermekarcok bizony a Mikulást is megillették, aki maga is megköszönte, hogy ennyi jó gyermek várta. Mindenki bőséges ajándékkal távozhatott innen is.

A nap zárása a városrész adventi koszorúján a második gyertya meggyújtása volt – ezt a rendezvényt szervező társulás vezetőjével, Simon Ferenccel egyetemben maga a Mikulás végezte, mintegy megkoronázva az aznapi szorgos munka áldott gyümölcseit: az együttlétet, a közösség szeretetét és a várakozás boldog pillanatait.

(na)

Ezt már olvasta?

Cookies