Back to top

Ebben a hónapban már nem halasztható a járulékfizetés

Publikálva: 2020, szeptember 8 - 07:09
A Szociális Biztosító felhívja a vállalkozók és egyéni vállalkozók, valamint a munkáltatók figyelmét, hogy a koronavírus-járvánnyal összefüggésben augusztus hónapra vonatkozóan már nem élhetnek a járulékfizetés halasztásának lehetőségével, melyre az előző hónapokban módjuk nyílt.
Ebben a hónapban már nem halasztható a járulékfizetés

A járulékfizetés elhalasztását a kormány csak március, május, június és július hónapra vonatkozóan engedélyezte. „Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy ebben a hónapban az előző hónapra vonatkozóan, szeptember 8-ig már be kell fizetniük a kötelező járulékokat” – tudatta a biztosító szóvivője, Peter Višváder.

Az azokra a hónapokra szóló járulékösszeget, melyekre vonatkozóan halasztással élhettek, a vállalkozóknak és munkáltatóknak 2020. december 31-ig kell befizetniük, s ezzel összefüggésben nem számolnak fel késedelmi kamatot.

„Az idei év áprilisára egyáltalán nem kellett járulékot fizetniük” – tette hozzá magyarázatképpen Višváder.

A Szociális Biztosító adataiból kitűnik, hogy a halasztás lehetőségével március, május, június és július hónapra vonatkozóan összesen 60 845 vállalkozó és munkáltató élt. Közülük 27 017-en vállalkozók és 33 828-an munkáltatók voltak. Az áprilisi járulékfizetési kötelezettség alóli felmentés 38 811 szubjektumot érintett, 16 974 vállalkozót és 21 837 munkáltatót.

(Felvidék.ma/TASR)

Ezt már olvasta?

Cookies