Jelenlegi hely

Dzsesszes világzenével búcsúzott a zenei napok programsorozata

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, április 16 - 13:36 | Kultúra
A Morgenstern von Ipanema formáció nagy sikert aratott koncertjével zárult az idei Dunaszerdahelyi Zenei Napok rendezvénysorozata.
Dzsesszes világzenével búcsúzott a zenei napok programsorozata

A négytagú, Tobias Morgenstern (harmonika), Eudinho Soares (gitár), Guilherme Castro (basszusgitár), Javier Reyes (dob) felállású, német, brazil és kolumbiai zenészekből álló csapat felejthetetlen élményt szerzett a Vermes-villát újfent megtöltő közönségnek. Tobias Morgenstern mutatta be zenésztársait, miközben arra is kitért, hogy mindig érdekes és kreatív zenészeket keresett maga mellé. A hallgatóság számára hétfői fellépésük is bizonyította, hogy sikeres volt ez a keresés. A formáció vezetője az egyes zeneszámokról rövid ismertetőt mondott németül, a felvezetőket pedig városunk díszpolgára, az ismert harmonikaművész, Rácz Tibor tolmácsolta magyarul és szlovákul.

A koncert során romantikus és vérpezsdítő zeneszámok váltották egymást, majd ráadásként a tavaszt idéző dallamokat élvezhetett a közönség. A fülbemászó világzene, mely ötvözte a német népdalok, brazil ritmusok, és a dzsesszes hangzás világát, olyan hangulatot hagyott maga után, hogy bizonyára mindenki örömmel várja már a jövő évi Dunaszerdahelyi Zenei Napokat.