Jelenlegi hely

Durica Katarina: A rendes lányok csendben sírnak

Publikálva: 2018, május 24 - 10:17 Könyvbemutató
A rendes lányok csendben sírnak c. regény dunaszerdahelyi bemutatója: A szerzővel Krisztina Mészáros és Bartalos Tóth Iveta beszélgetnek. A helyszínen a könyv megvásárolható és a szerző örömmel dedikálja.
Esemény időpontja: 
Péntek, 2018, június 15 - 18:00
Helyszín: 
Buena Coffee House

A regényről: 
A szerelmi szállal átszőtt regényben az 1990-es évek dunaszerdahelyi maffiauralmának eseményei elevenednek meg. A történet három nő életútján keresztül bontakozik ki, akik ugyanabban a nyolcemeletes panelházban laknak.

Júlia fodrászként dolgozik. Látszólag gondtalan életet él rendőr férjével és kisfiával, amikor váratlanul betoppan a szalonba András. Miközben a városban tombol a pokol, és fellángolnak a szlovák nacionalista érzések, az asszony magánéletében is eluralkodik a káosz. A nő, akinek egész addigi élete kötelezettségekkel és szorongással teli, felszabadultnak érzi magát a különleges vendég mellett. Az érzés kölcsönös, s bár mindketten megpróbálnak gátat vetni vonzalmuknak, a szerelem ereje erősebb.

Hilda a Júlia alatti lakásban él. Külföldi továbbtanulásról és bulikról álmodozik, de mindez lehetetlen egy olyan városban, ami a helyi maffia megszállása alatt van. A nyugdíjas Erzsi, a hetedikről, a tévésorozatokban keresi azt a boldogságot, ami egész életében elkerülte. Tehetetlenül nézi végig, ahogy Ricsi fiából véreskezű maffiózó lesz, és hogy a csallóközi álmos kisváros 1997-ben a rettegés szinonimájává válik.