Back to top

Dunaszerdahelyre látogatott Balogh Csaba nagykövet

Publikálva: 2023, április 25 - 18:53
Dr. Balogh Csaba, Magyarország rendkívüli és meghatalmazott szlovákiai nagykövete tett látogatást ma délelőtt Dunaszerdahelyen – a városházán dr. Hájos Zoltán polgármester és Karaffa Attila alpolgármester fogadták.
Dunaszerdahelyre látogatott Balogh Csaba nagykövet

Dr. Balogh Csaba nagykövet kollégája, Betleni Fanni beosztott diplomata kíséretében előbb a Vermes-villában található Kortárs Magyar Galériába látogatott el, ahol Iván Péter igazgató vezette körbe a vendégeket, majd a városi hivatalban fogadta őket dr. Hájos Zoltán polgármester és Karaffa Attila alpolgármester.

A hivatal nagytermében megbeszélést folytattak Dunaszerdahely város történéseiről, a régió életének fontos eseményeiről, a felvidéki magyar közösség problémáiról és lehetőségeiről, illetve a szeptemberi szlovákiai parlamenti választások is szóba kerültek. 

Balog Csaba ezt követően a Karcsai-úti Roma Közösségi Központba és a Csallóközi Roma Néprajzi Múezumba látogatott el, ahol Ravasz József intézményvezető fogadta – tájékoztatva a nagykövetet a Dunaszerdahelyen és a Csallóközben élő romák időszerű társadalmi helyezetéről.

(nagy)

Ezt már olvasta?

Cookies