Back to top

A dunaszerdahelyi szülők már visszaküldenék a gyerekeket az iskolába

Publikálva: 2020, december 30 - 12:00
A szülők már inkább visszaküldenék a gyerekeket az iskolába januárban – ez derül ki abból a felmérésből, amelyet közvetlen a téli szünet előtt készítettek a dunaszerdahelyi iskolák. Az intézmények vezetői az ünnepek között ezért most azon dolgoznak, hogy biztosítsák a mintavételi pontok engedélyeztetését az általuk felügyelt intézményekben.
A dunaszerdahelyi szülők már visszaküldenék a gyerekeket az iskolába

A dunaszerdahelyi szülők több mint 70%-a szeretné, ha visszaülhetnének a téli szünet végén, vagyis 2021. január 11-én felsős gyerekeik az iskolapadba, jelezte Molnár Tímea, a Városi Hivatal Közoktatási, szociális, sport és kulturális főosztályának vezetője. 

Az igenlő választ azon felmérés összegzése adta, amelyet még a téli szünet előtti napokban készítettek városunk tanintézményeiben.

Mivel a visszatérés negatív koronavírus-teszthez kötött, ahol nem csupán a gyerekeknek, de az egyik törvényes képviselőnek, illetve az összes iskolai alkalmazottnak is le kellene teszteltetnie magát, az iskolaigazgatók most azon dolgoznak, hogy biztosítsák a mintavételi pontok engedélyeztetését saját intézményeikben. 

Az engedélyeztetésen túl nekik kell emellett biztosítani a tesztelést végző személyzetet is – ezeket a csapatokat már több iskola fel is kérte. 

Noha az iskolák minden tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy az iskolában le lehessen tesztelni a gyerekeket és a szüleiket, hogy meginduljon az oktatás, 

sajnos a jelenlegi rossz járványügyi mutatók egyáltalán nem azt erősítik, hogy január 11-én vissza is térhetnek a felsős gyerekek is az iskolákba.

(nagy) 

Ezt már olvasta?

Cookies