Back to top

A dunaszerdahelyi és a komáromi kórház is felmondhatja szerződését az Általános Egészségbiztosítóval

Publikálva: 2022, március 22 - 13:01
A Denník E számolt be róla, hogy a magánkórházakat tömörítő érdekvédelmi szervezet, a Szlovákia Kórházainak Szövetsége (Asociácia nemocníc Slovenska - ANS) azt tervezi, felmondja szerződését Szlovákia legnagyobb egészségbiztosítójával, az állami Általános Egészségbiztosítóval.
A dunaszerdahelyi és a komáromi kórház is felmondhatja szerződését az Általános Egészségbiztosítóval

Ez azt jelentené, írja a portál, hogy a biztosító ügyfelei a továbbiakban csak a legsürgősebb ellátást kapnák meg ingyen a hálózat tagkórházaiban. A változás érintené a Penta tulajdonában lévő Svet zdravia és az Agel-lánc kórházait is, azaz például a dunaszerdahelyi vagy a komáromi kórházat. A konkrét intézmények listája egyelőre nem ismert, a TASR hírügynökség "kis és közepes méretű" kórházakról ír, de azt sajnos nem részletezik, mely intézmények esnek ezekbe a kategóriákba.

A szervezetnek összesen mintegy 80 kórház tagja.

A kórházak azzal magyarázzák a lépést, hogy nem sikerült megegyezniük az állami biztosítóval az emelkedő tarifákkal kapcsolatban. A kórházak azt szeretnék, ha a biztosítók a korábbiaknál nagyobb juttatásokat fizetnének ki. 

Az ANS azt mondja, a jelenlegi visszafizetések még az infláció kompenzálására sem elegendőek.

Hogy az Union és a Dôvera ügyfelei mire számíthatnak, egyelőre nem tudni, a szövetség péntekre ígért információt. Az általános egészségbiztosító által kiadott nyilatkozatban az áll, a tárgyalások folytatódnak, ugyanakkor az ANS álláspontja egyértelmű, ha nincs megegyezés

már a hónap végével felmondhatják a szerződéseket.

ma7.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: kórház, nemocnica
Cookies