Back to top

Dunaszerdahelyen is lesz tesztelés a hétvégén – külön az iskolák és külön a nyilvánosság számára

Publikálva: 2021, február 5 - 16:35
Dunaszerdahely városa a lakosság számára is szeretné biztosítani annak a lehetőségét, hogy leteszteltethessék magukat. Ezért két külön körben zajlik majd a tesztelés. Szombaton célirányosan az óvodai és iskolai alkalmazottakat, illetve azon szülőket szűrik, akik a gyermekeiket vissza szeretnék küldeni az oktatási intézményekbe. A nagyobb nyilvánosságra pedig vasárnap kerülhet sor. Már él az online időpontfoglalás is.
Dunaszerdahelyen is lesz tesztelés a hétvégén – külön az iskolák és külön a nyilvánosság számára

Szombaton csak a szülőket és az oktatásügyi alkalmazottakat tesztelik a városban

A mostani helyzetben tehát két külön tesztelésről beszélhetünk.

Az iskolanyitás miatt szombaton ugyanis csak célirányos tesztelést szerveznek az óvodai és iskolai alkalmazottak, valamint azon szülők számára, akik hétfőtől visszaküldik óvodás és alsó tagozatos gyermekeiket az újra megnyíló intézményekbe.

A számukra nyitott szombati tesztelés 8 és 18 óra között zajlik majd az öt alapiskola tornatermében. Ezek

 • a Jilemnický utcai Alapiskola tornaterme,
 • a Kodály Zoltán Alapiskola tornaterme,
 • a Smetana ligeti Alapiskola tornaterme,
 • a Szabó Gyula Alapiskola tornaterme és
 • a Vámbéry Ármin Alapiskola tornaterme.

Erről a nyilvánosság számára zárt Covid–19-szűrésről az alapiskolák értesítik majd ki a szülőket és alkalmazottaikat.

 

Vasárnap szűrik a lakosságot

„A városi hivatalnak a Dunaszerdahelyi Járási Hivatal péntek délutánra ígérte a teszteket. Ám az online regisztrációt a nyilvánosság számára szervezett vasárnapi tesztelésre csak akkor indíthattuk be, miután valóban kézhez is kaptuk ezeket a teszteket” – fogalmazott Inczédi Gábor, a hétvégi koronavírus-szűrés koordinátora.

A most érkezett tesztekből biztosítja ugyanis a város vasárnap azon lakosok letesztelését, akik nem tudnak otthonról dolgozni. Ez a szűrés a város hat mintavételi pontján fog megvalósulni, aznap 8 és 20 óra között (12–13 óra között ebédszünet, majd egy délutáni félórás pihenő beiktatásával). Ezek a helyszínek

 • a Jilemnický utcai Alapiskola tornaterme,
 • a Kodály Zoltán Alapiskola tornaterme,
 • a Smetana ligeti Alapiskola tornaterme,
 • a Szabó Gyula Alapiskola tornaterme,
 • a Vámbéry Ármin Alapiskola tornaterme és
 • a Sikabonyi Közösségi Ház.

Vasárnap az iskolákban felállított mintavételi helyeken 2-2 egészségügyi csapat fog szorgoskodni. Az eddig bevált időpontfoglalási regisztrációs rendszer ezúttal is megmarad, ez a város weboldalán itt érhető el, s azon keresztül lehet ismét, a megszokott módon bejelentkezni – helyszínre, órára, percre időpontot foglalva.

Azok, akiknek nincs lehetősége és módja okostelefonon, tableten vagy számítógépen az online felületen lefoglalni a tesztelési időpontot, az önkormányzat által megadott

 • a 0908/776 281-es telefonszámot hívhatják,

ahol a városi hivatal munkatársa segít a lakos nevére időpontot foglalni a rendszerben. A telefonszám pénteken este 20 óráig, illetve a szombati nap folyamán fog működni.

A városi hivatal mindenkit arra kér, hogy a regisztrált időpontjára pontosan, esetleg pár perccel korábban érkezzen.

Az önkormányzat folyamatosan azon dolgozik, hogy biztosítani tudja az adminisztratív alkalmazottakat és az egészségügyi személyzetet, illetve a megfelelő felszerelés beszerzését. A hétvégi Covid–19-szűrésen a rendet a városi és az állami rendőrök fogják biztosítani.

(nagy)

Ezt már olvasta?

Cookies