Back to top

Dunaszerdahelyen idén több kilencedikest vehetnek fel a praktikus nővér szakra

Publikálva: 2021, március 11 - 07:48
Nagyszombat megye önkormányzata az igazgatása alá tartozó középiskolákban megemelte az egészségügyi nővér szakra felvehető diákok számát, miután az előzetes adatokból kiderült, hogy az alapiskolák kilencedikes tanulói között a korábbinál nagyobb érdeklődés mutatkozik a képzés iránt – tájékoztatott Tatiana Sklárčiková, a megye oktatásügyi osztályának alkalmazottja.
Dunaszerdahelyen idén több kilencedikest vehetnek fel a praktikus nővér szakra

Közlése szerint a biotechnológia és a gyógyszerészet iránt szintén nőtt az érdeklődés, feltehetően ez is a járvánnyal lehet összefüggésben.

„Ezeken a területeken duális képzés zajlik a megyében, a galgóci Saneca Pharma gyógyszerészeti cégben” – tette hozzá.

Valószínűleg a koronavírus-járvány is közrejátszik abban, hogy egyre több fiatal orientálódik az egészségügy felé. A mostani helyzet ugyanis megmutatta, hogy az egészségügy nem tud meglenni kellő számú orvos és nővér nélkül. Természetesen utánanéztünk annak is, hogy a megye döntése mennyiben érinti a dunaszerdahelyi Egészségügyi Középiskolát.

Iskolánkba az eddigi 60 helyett idén 78 elsőst vehetünk fel praktikus nővér szakra”

– tájékoztott Miklós Beáta, az iskola igazgatója.

Az intézmény évtizedek óta jó hírnévnek örvend, nővérek tömegét nevelte ki és a szélesebb környéken is jól ismerik. Mivel hiányszakmát oktatnak, minden végzősük után szinte tíz körömmel kapnak. Nemcsak a helyi, de a fővárosi kórházakban is többen elhelyezkednek közülük, de vannak, akik külföldön próbálnak szerencsét.

B. Vida Júlia cikkének a folytatását a ma7 portálon itt érhetik el.

Ezt már olvasta?