Back to top

Dunaszerdahelyen is elindul a Mathias Corvinus Collegium alapiskolásoknak szóló Fiatal Tehetség Programja

Publikálva: 2023, május 25 - 08:46
Tisztelt szülők, kedves diákok! A Mathias Corvinus Collegium (MCC) alapiskolásoknak szóló programja idén is felvételt hirdet a nyitott, kíváncsi, hasznos tananyagok és izgalmas közösségi programok iránt érdeklődő diákok számára. Az MCC Fiatal Tehetség Programja (FIT) Magyarországon már 15 városban érhető el, Kárpát medence-szerte (Kárpátalján, Erdélyben és immár Felvidéken) további 10 központban várja az érdeklődő diákok jelentkezését. Első felvidéki központját az MCC Dunaszerdahelyen nyitja meg! A tehetséggondozó programok iskola mellett végezhető ingyenes kurzusaira június 30-ig várjuk azon magyar alapiskolás diákok jelentkezését, akik szeptemberben kezdik az ötödik osztályt! A képzések a Mathias Corvinus Collegium dunaszerdahelyi központjában kerülnek majd megrendezésre! A gyermekeknek teljes ellátást biztosítunk, a képzések, a jelentkezés minden esetben ingyenes.
Dunaszerdahelyen is elindul a Mathias Corvinus Collegium alapiskolásoknak szóló Fiatal Tehetség Programja

Milyen programok várnak a gyerekekre?

Egy kis ízelítő az MCC által kínált kurzusokból:

  • robotok programozása
  • drónröptetés
  • jövőkutatás
  • bioszkalandok
  • történelmi nyomozások
  • filmkészítés rejtelmei
  • és még sok más…

 

Mi az az MCC?

Az idén 27 éves Mathias Corvinus Collegium Magyarország legnagyobb tehetséggondozó intézménye, amelynek Középiskolás Programja már több mint tizenöt éve, Fiatal Tehetség Programja pedig hetedik éve működik sikeresen. Az idei tanévet 1575  felső tagozatos általános iskolás és mintegy 3500 középiskolás diák kezdte meg az MCC-ben. A tehetséggondozó programok hazánkban a főváros mellett további 14 településen érhetők el, például Győrben, Debrecenben, Szegeden, Szombathelyen és Szekszárdon. A 2013 óta Erdélyben is működő képzéseken több mint nyolcszáz erdélyi magyar tanuló vesz részt, de Felvidékről, a Vajdaságból és most már Kárpátaljáról is jelentkezhetnek diákok a Középiskolás Programba. Az elmúlt években a résztvevők száma folyamatosan  emelkedett, ezt a trendet pedig a jövőben is szeretné fenntartani az MCC, amely a következő években mintegy 5 ezer középiskolás és közel 3 ezer felső tagozatos általános iskolás diák részvételével számol a programban. Az MCC célja, hogy néhány éven belül 35 Kárpát-medencei településen mintegy 10 000 diák tehetséggondozását valósítsa meg.

 

Mi az a FIT Program?

A FIT Program az MCC képzésrendszerének legfiatalabbakat megszólító eleme, amely már korai életszakaszban segíti a kiemelkedő képességű gyermekek kibontakozását. Ötödik osztályos kortól kínál élménypedagógiai módszertanra épülő, gyakorlatorientált tehetséggondozó képzést a hagyományos oktatást kiegészítve. Az MCC FIT-programjának programjai hétvégén zajlanak.

A Fiatal Tehetség Program növeli a gyerekekben a tudás iránti vágyat, felkészíti őket a továbbtanulásra, segíti tudatos pályaválasztásukat és az életben való érvényesülésüket. A programban a diákok többek között megtanulnak újraéleszteni, a pénzügyi ismereteket sajátíthatnak el, kipróbálhatják magukat riporterként, megismerkedhetnek a robotika tudományával, de a csillagászat rejtelmeibe is betekinthetnek. A gyerekek ezek mellett olyan személetformáló foglalkozásokon is részt vehetnek, mint a terápiás állatokkal való találkozás, a konfliktuskezelési tréning vagy a környezetvédelemi témákat tárgyaló foglalkozások. A FIT Programban izgalmas kalandok, közösségi élmények és korosztályi sajátosságoknak megfelelő kihívások várják a jelentkezőket.

Mind az általános iskolásoknak szóló FIT, mind a középiskolásoknak meghirdetett KP számos közösségi élményt is nyújt a fiatalok számára. Ezek közül is kiemelkednek a nyári táborok: a FIT esetében tavaly Tatán 16 programhelyszínen rekordszámú, mintegy 900 diák vett részt a közösségi programokban.

 

Hogyan lehet jelentkezni?

A felvételi jelentkezéssel kapcsolatban ezen a honlapon (fit.mcc.hu) olvashatóak az aktuális információk, a jelentkezési űrlap pedig IDE KATTINTVA (fit.mcc.hu/jelentkezes) érhető el.

Az esetlegesen felmerülő kérdéseket az info [at] mcc.hu (info [at] mcc.hu) vagy a krisztian.pomichal [at] gmail.com e-mail-címre várják a programok szervezői.

Azok a pedagógusok, szülők, akik bővebb információt szeretnének kapni a képzésről, keressék bátran a dunaszerdahelyi MCC-képviselet vezetőjét, Pomichal Krisztiánt a krisztian.pomichal [at] gmail.com mail-címen vagy a 0915 955 862-es telefonszámon.

Ezt már olvasta?

Cookies