Back to top

Dunaszerdahelyen 76-ra növelték a COVID-ágyak számát

Publikálva: 2021, január 19 - 11:55
A Svet zdravia hálózat kórházaiban múlt héten 42 új ágyat különítettek el a COVID-19 betegségben szenvedő páciensek számára. Jelenleg összesen 858 ilyen ággyal rendelkeznek, ezek közül 60 lélegeztetőppel felszerelt, 547-hez pedig biztosítják a közvetlen oxigénellátást.
Dunaszerdahelyen 76-ra növelték a COVID-ágyak számát

A TASR hírügynökséget Tomáš Kráľ, a hálózat szóvivője tájékoztatta hétfőn.

Hozzátette:

az ágyak számának növelésével a Kassa megyében és a Csallóközben romló járványhelyzetre reagáltak.

A legtöbb új beteg Tőketerebesen és Dunaszerdahelyen van.

A tőketerebesi kórházba eddig kilenc koronavírus-fertőzött pácienst szállítottak át a Kassai Egyetemi Kórházból. Ezen a héten a kórház további öt ilyen beteget fogad” – részletezte Kráľ. Hozzátette: 24 új COVID-ágyat különítettek el az intézményben, így már 73 ágy áll a koronavírus-fertőzöttek rendelkezésére.

A dunaszerdahelyi kórházba a hétvégén 20 új COVID-19-pozitív fertőzöttet vettek fel.

A szóvivő elmondása szerint a régióban több új járványgóc keletkezett, ezért 76 COVID-ágyra növelték a kórház kapacitását.

A galántai kórházban 119 koronavírus-fertőzött pácienst látnak el, kilenc mesterséges lélegeztetésre szorul. A kórház összkapacitása 132 ágy, Kráľ szerint ez egyelőre elég lesz. A hálózat kórházaiban jelenleg rekordszámú COVID-19 betegségben szenvedő pácienst kezelnek, összesen 576-ot. Ez az összes kórházban kezelt szlovákiai fertőzött 17 százaléka, mutatott rá a szóvivő. Közülük 51 beteg állapota válságos, ők mesterséges lélegeztetésre szorulnak.

ma7 / tasr

Ezt már olvasta?

Címkék: koronavírus