Back to top

Dunaszerdahely óvodái és iskolái is megnyílnak június 1-jén

Publikálva: 2020, május 19 - 11:42
Ma délelőtt a városi óvodák vezetőivel találkozott Hájos Zoltán polgármester. Az egyeztetés a kormányrendelettel összhangban történt, ugyanis június elsejével Dunaszerdahelyen is újrakezdik működésüket a városi fenntartású óvodák és iskolák.
Dunaszerdahely óvodái és iskolái is megnyílnak június 1-jén

„Mindent megoldunk, hogy a gyerekeket fogadni tudjuk. Természetesen számos megkötéssel és előírással kell számolnunk, amihez a kormány ragaszkodik, s ezeket előre is jelezte, mi pedig ezeket figyelembe véve mindent megteszünk azért, hogy a hatályos jogszabályokat és előírásokat betartva megnyissuk június elsején a városi óvodákat” – jelezte a polgármester.

Mint Hájos Zoltán elmondta, várható, hogy az óvodák az elkövetkező napokban megszólítják a szülőket, felmérve azt, hogy kinek van igénye az óvodára, s közülük kinek egész vagy fél naposra, illetve étkezésre stb. Az intézmények látogatása ugyanis nem lesz kötelező.

A cél az, hogy a kormány által bejelentett negyedik fázis részeként „meg tudjuk szervezni június 1-jével, hogy óvodáink úgy fogadják a gyerekeket, ahogyan azt március 12-én otthagyták”.

A kényszerszünetet kihasználva időközben megtörténtek az óvodai karbantartások és hibaelhárítások, illetve ahol kellett, a festetések is, valamint fertőtlenítették az összes játékot, és rendbe tették az óvodaudvarokat. Mindent megoldunk, hogy a gyerekeket fogadni tudjuk.

Az iskolák nyitásával kapcsolatban Hájos Zoltán polgármester holnap találkozik az igazgatókkal. Az egyeztetésen hasonlóképp megbeszélik, hogy az intézmények milyen módon tudják majd fogadni a gyerekeket, s hogyan működik majd az oktatás. Számos feladat lesz, olyan intézkedésről van szó, amely a higiéniai előírásokkal összhangban kell történjenek.

„Ez többletszervezést igényel az iskolaigazgatóktól, de én úgy vélem, meg fogjuk ezt is oldani. Holnap többek között egyeztetjük majd mindennek a részleteit, többek között a technikai és szervezési kérdéseket is átbeszéljük. Azáltal pedig, hogy hasonlóan az óvodákhoz, nem lesz kötelező az iskola látogatása, az igazgatók az osztályfőnökökön keresztül megszólítják majd a szülőket, felmérve az igényeket” – fogalmazott a városvezető.

A bölcsődével és a művészeti alapiskolával kapcsolatosan még várják a további kormányrendeleteket.

(na)

Ezt már olvasta?

Cookies