Back to top

Dunaszerdahely kis lakosait köszöntötték

Publikálva: 2023, október 27 - 16:56
A múlt év, 2022 szeptemberében és októberében született csöppségeket köszöntötte péntek délelőtt városunk vezetése.
Dunaszerdahely kis lakosait köszöntötték

Tilajčík Edit Jostein Gaarder, norvég író szavaival üdvözölte az egybegyűlt gyermekeket, szülőket, nagyszülőket: „Amíg gyermekek születnek a világra, a világ mindig új, csillogó formájában mutatkozik meg“. Köszöntötte Dunaszerdahely alpolgármesterét, Karaffa Attilát, illetve a városi hivatal szociális osztályának munkatársait.

A felvezető szavak után Bosnyák Dóra, a Dunaszerdahelyi Művészeti Alapiskola növendéke kedveskedett zongorajátékával a megjelenteknek, majd a babaköszöntő háziasszonya átadta a szót városunk alpolgármesterének.

Karaffa Attila Dunaszerdahely városa nevében köszöntötte a gyermekeket és szüleiket.

„Az újszülött érkezése mindig öröm. Megváltozik minden, a dolgok átértékelődnek, átlényegülnek, az aggódás és a boldogság a szülőket még inkább összeköti. Ők pedig mindenkor felelősséggel tartoznak az utódjukért“ - mondta köszöntőjében az alpolgármester.

Ünnepi gondolatai végén jó kívánságait fejezte ki a szülőknek és gyermekeknek egyaránt, a gyermekeknek azt kívánva, hogy nőjenek fel boldog családi környezetben, legyen életük gondtalan, hosszú, ugyanakkor arra kérte őket - bár most még nem értik -, „bárhová sodorja is őket az élet rohanó árja, soha ne feledjék, hogy bölcsőjük Dunaszerdahelyen ringott, erre legyenek nagyon büszkék és mindig szeretettel gondoljanak szűkebb kis hazájukra, szülővárosukra és annak lakosaira“.

Az újszülöttek köszöntése után kis ajándékkal kedveskedtek a szülőknek, akik bejegyezték nevüket a város krónikájába.

Az ünnepélyes köszöntőn készült további felvételeinket megtekinthetik képgalériánkban.

Szöveg és kép: Rózsár Vince

Ezt már olvasta?

Cookies