Back to top

Dobogós helyezéssel érte el a profi státuszt Uváček Patrik

Publikálva: 2023, szeptember 20 - 07:13
Az elmúlt hétvégén, a Liptómáriai-víztározó melletti Maladinovon lépett hatalmasat előre sportágában a fiatal, tehetséges erőemelő, Uváček Patrik. A kiváló szereplés mellett megszerezte a PRO-kártyát, azaz hivatalosan is profi versenyzővé vált.
Dobogós helyezéssel érte el a profi státuszt Uváček Patrik

A szombati Európa Kupán a hazai versenyzők mellett lengyel, cseh, szerb és ukrán erőemberek közt küzdött meg a súlyokkal a fiatal tehetség. Az átlagember számára elképesztő gyakorlatokat kellett végrehajtani a megpróbáltatáson: 300 kilogrammos Conan-kör, a két 150 kg-os koffer cipelése mellett 260 kg-os súlyt kellett láb közt tartani, továbbá 85 kg-os egykezes súlyt, 160 kg-os vas harangot és 160 kg-os súlyt kellett 120 cm magasságban lévő asztalra emelni. A hatalmas súlyok mozgatásával 9 versenyző közt a második helyen végzett Uváček. Az eddigi eredményei alapján ezen a hétvégén kapta meg hivatalosan is profi státuszt.

Ráadásként az október 14-én megrendezésre kerülő Arnold Strongman Classic 2023 Európa Kupára is meghívót kapott, Madridba. A madridi verseny hatalmas lehetőség a fiatal erőember számára, hisz ez az amerikai rendezésű világbajnokság selejtezője.

„Most erre az európai versenyre készülök, illetve még egy Európa Kupára, ami október 7-én, Somorján lesz ifjabb Fekete László szervezésében“ - tudatta portálunkkal Uváček Patrik, egyben megköszönte az edzője Őszi Ferenc, és a masszőrje Perczel Tóni áldozatos segítségét, valamint a madridi útban őt támogató Prémium media & Sport Management Zrt.-nek a hozzájárulást.

-rovin-

Ezt már olvasta?

Cookies