Back to top

Digitális Bátor Tábor – hasznos oldal pedagógusoknak, családoknak

Publikálva: 2020, július 9 - 07:00
A BÁTOR TÁBOR ALAPÍTVÁNY egy ingyenes, könnyen hozzáférhető lehetőséget kínál a pedagógusoknak és a családoknak egyaránt.
Digitális Bátor Tábor – hasznos oldal pedagógusoknak, családoknak

„Az elmúlt hónapokban sokat dolgoztunk a Bátor Tábor »onlineosításán«. Április óta közel 600 résztvevője volt (magyar, szlovák, cseh és lengyel) online programjainknak. Ezek a foglalkozások képezték eddig a Digitális Bátor Tábor alapjait, és most elindítottuk online tudástárunkat, ahol például gyerekeknek és felnőtteknek is szóló kis- és nagycsoportos játékötletet gyűjtöttünk össze, megmutatjuk, mire épül a módszertanunk, amely a mindennapi életben is segíthet akár pedagógusoknak, akár szülőknek. Az oldal folyamatosan frissül újabb és újabb tartalmakkal!” – tájékoztatott Vargyas-Tóth Julianna programfejlesztési tanácsadó.

Az oldalon keresztül továbbra is lehet jelentkezni az online programjaikra, ahol bár a kapcsolattartás online, de a résztvevők együtt szerezhetnek közös élményeket a saját otthonukban, kertjükben vagy akár nyaralás alatt. (És ez nem csak az érintett gyerekeknek érhető el, hanem olyan családoknak is, akik szerencsére nem küzdenek súlyos vagy krónikus betegséggel: van bárkinek elérhető online program is.)

Emellett sok hasznos tippet, akár eszköz nélküli játékot, beszélgetés-indító struktúrát is talál az odalátogató. Egyelőre magyar nyelven érhető el az oldal, hosszú távon tervezik, hogy szlovák (és angol, cseh, lengyel) nyelvű verzió is lesz. Az új oldal alapját a Bátor Tábor hatvani táborhelyének térképe adja, ahol a különböző helyszínekre kattintva más-más tartalmakkal találkozhatnak az érdeklődők.

Az oldal itt érhető el, illetve ezen a linken még több információt találhatnak az érdeklődők.

Ezt már olvasta?

Címkék: online oktatás