Back to top

Dévényújfalu-DAC 0:3 (0:1)

Publikálva: 2017, szeptember 13 - 19:40
Sikerrel vettük a második akadályt is a kupában – három góllal múltuk felül harmadosztálybeli ellenfelünket, és bejutottunk a legjobb 32 közé.

A hétvégi felálláshoz képest eléggé megkeverte a lapokat Marco Rossi – hét poszton is cserélt. Először lépett pályára az A-csapatban a múlt héten érkezett Ashiru és Blackman is, a 4-3-3-as hadrend pedig arra engedett következtetni, hogy számunkra a győzelmen kívül más eredmény elfogadhatatlan. Ennek megfelelően rögtön az elején megpróbáltunk a hazaiak fölé emelkedni, s ennek már a 10. percben meg is lett az eredménye, amikor a javunkra megítélt szabadrúgást Čmelík a sorfal mellett eltekerve bevarrta a jobb alsóba – 0:1. A félidő felénél lehetőség adódott a hazai csapat előtt is: egy jobbról érkező keresztlabdát Bumbál vágott vissza centerbe, de szerencsénkre nem volt érkező az ellenfél játékosai közül. A mérkőzés ezt követő időszaka túl sok izgalmat nem hozott, a pálya szélén azonban eléggé forró lett a helyzet.  Mintegy húszfős tábor "gyújtott rá" néhány görögtűzre, akik a Slovan egyik transzparensét és egy szlovák zászlót is kifeszítettek, majd belekezdtek a "Bi maďara do hlavy!" rigmus skandálásába. Biztos a foci érdekelte őket... Bennünket viszont tényleg a meccs foglalkoztatott, amelynek 32. percében ismét a hazaiak veszélyeztettek. Egy bal oldali kavarodást követően Kontár került a földre, de a bíró nem ítélt szabadrúgást a javunkra, így a labda az ellenfél csapatkapitányához, Lackóhoz került, aki lövéssel zárta az akciót. A labda kevéssel ment csak a kapunk mellé. Az egyenetlen talajú pályán kevésbé látványos futballt láthattunk, de még így is maradt egy nagy helyzetünk a félidő végére. Čmelík ügyesen faképnél hagyta a középpályán őrzőjét, Lysákot, és máris egyedül vezethette a kapusra a labdát, de a lövést elrontotta, és Šalamon hárítani tudott. Ziccer volt, de mivel kimaradt, minimális különbséggel vonultunk be az öltözőbe. 

Két gyors szöglettel kezdtük a második félidőt, de egyik után sem tudtunk komoly gólhelyzetet kialakítani Šalamon kapuja előtt. Ezt követően ismét a hazai kapust dolgoztatta meg Ashiru, aki gyorsaságát kihasználva megelőzte védőjét, az élesen belőtt centert azonban biztosan fogta a hazai hálóőr. Az iram lehetett volna gyorsabb is a mérkőzésen, de az eredmény nekünk kedvezett, a hazaiak erőfeszítéséből pedig csupán egy-két meddő kísérletre futotta. Marco Rossi mindezt látva felállította a cserepadról Domonkost, Divkovićot és Kalmárt is, és hármójuk pályára küldése után megélénkült a játék. Olyannyira, hogy a 62. percben egy nagyszerű Domonkos beadásból Malecnek sikerült növelni az előnyünket. Hórihorgas játékosunk a kapust megelőzve közelről passzolta a labdát a hálóba – 0:2. Ekkor még a dévényújfalui csapat előtt is adódott egy lehetőség a szépítésre, de Šatka szögletre mentett. A 74. percben aztán újabb találattal jeleztük, itt ma nem jöhet más számításba, csakis a mi továbbjutásunk. Divković lövését még kiejtette a kezéből Šalamon, a jól helyezkedő Ashirunak viszont már nem maradt más dolga, minthogy az üres hálóba pöckölje a labdát – 0:3. Nigériai játékosunk megszerezte első gólját csapatunkban. A 77. percben a kegyelemdöfést is megadhattuk volna a hazaiaknak: először Domonkos lövését blokkolták a fehérmezesek, Kontár ismétlésénél pedig a kapufáról pattant vissza a mezőnybe a labda. Ez volt a mérkőzés utolsó nagy helyzete, a bíró pedig 90 perc után hosszabbítás nélkül háromszor is a sípjába fújt.

A dévényujfalui győzelmünk azt jelenti, hogy továbbjutottunk a Slovnaft Cup negyedik fordulójába. Ebben a versenyben legközelebb szeptember 27-én lépünk pályára. A következő ellenfelünk neve a hétfői sorsolást követően lesz ismert. Vasárnap viszont még a bajnokságban kell helytállnunk, 19.00-kor Aranyosmaróton küzdünk meg a három pontért.

Edzői értékelés:                          

Marco Rossi (DAC): „Az ilyen mérkőzéseknek mindig megvan a sajátosságuk. Néhány olyan játékosnak is lehetőséget adtam, akik eddig kevesebbet játszottak. Másrészt egy olyan katasztrofális talajú pályán játszottunk, amelyen lehetetlen futballozni. A következő meccsen már a legerősebb összeállításban lépünk pályára, és remélhetőleg jobb teljesítményt nyújtunk.”

Jozef Balog (Dévényújfalu): „Örülünk, hogy ilyen erős csapat ellen játszhattunk, mint a Dunaszerdahely. Nézőink és játékosaink számára is ünnep volt az összecsapás. Az első játékrész részünkről jónak mondható, kár a bekapott szabadrúgásgólért. A második félidőben már elfogyott az erőnk, a vendégek továbbjutása teljesen megérdemelt.”

FC LOKOMOTÍVA DÉVÉNYÚJFALU - FC DAC 1904 DUNASZERDAHELY 0:3 (0:1)

Slovnaft Cup, 3. forduló, 2017.09.13., 16:00

Játékvezetők: Michlian - Kováč, Galo, 600 néző

Góllövők: 10. Čmelík. 62. Malec, 74. Ashiru

Sárga lap: 

DAC: Száraz - Davis, Šatka, Špiriak, Blackman - Simon, Kontár, Aluku (58. Domonkos), - Ashiru, Čmelík (71. Kalmár), Malec (63. Divković)

Dévényújfalu: Šalamon - Szatmáry, Rišo, Miličević, Lysák - Taiwo, Lacko, Bumbál (71. Matiaš), Flaška (64. Šesták), Kudláček - Beňa (46. Konečný)

A mérkőzés statisztikája:

Labdatartás: 32% - 68%

Lövések: kapura 0:7, mellé 7:11

Szöglet: 3:7

Les: 1:2

Forrás: fcdac.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Slovnaft Cup
Cookies