Jelenlegi hely

DAC-szurkoló vagyok – Fekete György, alias Pakke

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2020, október 5 - 14:21 | Színes
Vendégünk Dunaszerdahelyen, a Szever kettes lakótelepen nőtt fel, ott ragadt rá beceneve is, a haverokkal vívott téli hokimeccsek alkalmával. Pekka Pakke finn jégkorongozó volt, s mikor választani kellett, ki melyik játékos „bőrébe bújik”, ő kedvenc csapatából, a finn válogatottból választott. Így lett Fekete Gyuri a szerdahelyi lelátókon egyszerűen csak Pakke.
DAC-szurkoló vagyok – Fekete György, alias Pakke

Amiért nagyon szerettem volna vele interjút készíteni, az az ő fanatizmusa, ami abban rejlik, hogy hozzám hasonlóan képes egyedi dolgokat alkotni, ha a DAC-ról van szó. Hogy mire is gondolok, az majd kiderül a beszélgetésből, de lelkemre kötötte, azt mindenképp írjam le, legjobban az idegenbeli győzelmeket élvezi, és a jelenleg kialakult helyzet közepette abban bízik, hogy mihamarabb lesz egy, a krakkóihoz hasonló on tour, ami fantasztikus győzelmet hozott a Cracovia ellen.

Kezdjük a legelején, mikor kezdtél el DAC-meccsekre járni, hogyan vonzott be ez a közeg?

Alapiskolás voltam, édesapám egy partival járt focira és engem is bevettek. ’85-ben megnyertük a Szlovák Nemzeti Ligát, és felkerültünk a nagy Csehszlovák bajnokságba. Rögtön elkezdtünk járni idegenbe is, otthon pedig labdaszedő voltam. A meccs napján összeszedtük a haverokat, és már délelőtt kimentünk a stadionba.

Édesanyám mindig szóvá tette, hogy legalább az ebédet megvárhatnám, de mondtam neki, hogy majd jóllakok szotyolával. Ede bá’ a stadionban várt minket, kiosztotta a feladatokat, elmondta mit kell csinálni, ha vezetünk, s mit, ha vesztésre állunk.

Úgy kellett az időt húzni, hogy „véletlenül” kiesik a labda a kezünkből. Harc folyt a tízes számért a melegítők, mezek kiosztásánál, mindenki azt szerette volna felvenni.

Bögi Róbert cikkének folytatását a Klikkout weboldalán itt olvashatják el.

Címkék: Klikkout