Back to top

A DAC szombati ellenfele: Soroksár SC

Publikálva: 2023, január 14 - 06:47
Január 5-én kezdte meg a csapat a téli felkészülést és a másodosztályú Soroksár elleni találkozó, amelynek legnagyobb sikere a Magyar Kupa elhódítása 1934-ből, az első a tervezett öt edzőmérkőzésükből.
A DAC szombati ellenfele: Soroksár SC

Alapinformációk az ellenfélről:

Név: Soroksár SC
Alapítás éve: 1905
A klub színei: sárga és fekete
Stadion: Szamosi Mihály Sporttelep – befogadóképesség: 5 000 
Város: Budapest (csaknem 1 800 000 lakos)

A Budapest XXIII. Kerületében székelő klub szakmai munkáját az egykori kiváló középpályás, az 58-szoros magyar válogatott Lipcsei Péter irányítja. 2017-ben vette át a csapatot, és egy 8., 7., 10., 8. és ismét 8. hely után a mai napig megőrizte a pozícióját. A Ferencváros farmcsapataként funkcionáló Soroksár eredményei az idei szezonban sem tűnnek ki az átlagból.

Az együttes a szezon őszi fele után a tabella 9. helyén áll, ám a 20 csapatos bajnokság nyugodt középmezőnyében közelebb vannak a kiesőzónához, mint a feljutáshoz. A legutóbbi négy tétmérkőzésen nyeretlenek maradtak, így a játékosok nem a legjobb hangulatban vonultak a téli pihenőre.

Ellenfelünk hozzánk képest két nappal korábban kezdte el a tavaszra való felkészülést, ám „gyorsított eljárásban” már a harmadik barátságos találkozójukra készülnek. Kezdésképpen 1:0-ra legyőzték a harmadik ligás Hódmezővásárhelyt, szerdán pedig a kiesés ellen küzdő másodosztályú Kozármisleny ellen szenvedtek 1:3-as vereséget. A Soroksár ellenünk vívja az utolsó előtti felkészülési összecsapását, január 29-én pedig már jön a listavezető DVTK elleni bajnoki mérkőzés.

Ami a játékoskeretben végbemenő változásokat illeti, a budapesti csapat gyengült. Lőrinczy Attila Diósgyőrbe, a magyar 2. liga éllovasához igazolt, Csontos Dominik és Haris Attila élvonalbeli csapatokhoz írtak alá, a tehetséges Halmai Ádám pedig jelenleg a Ferencvárossal edz. Az ő helyükre eddig csak Sipos Zoltán érkezett a szintén a második vonalban szereplő Haladástól.

A Soroksár a szurkolóink számára sem ismeretlen csapat. Négy éve (2019. január 19.) a téli felkészülés keretén belül találkoztunk velük, amikor is Eric Davis a meccs végén szerzett tizenegyesgóljával 1:0-s sikert arattunk ellenük. Szánthó Regő és Ammar Ramadan is megfordult holnapi ellenfelünknél, jelenleg pedig egykori futballistánk, Alan Kováč és az a görög Konstantinos Ikonomou szerepel Soroksáron, aki nyáron a somorjai farmcsapatunktól igazolt oda. Legközelebbi ellenfelünk játékoskeretének összértéke a transfermarkt szerint 1,82 millió euró, míg a sárga-kék csapatot 12,68 millió euróra taksálja a honlap.

A mérkőzést élőben a hivatalos YouTube-csatornánkon és a Facebook-profilunkon is megtekinthetik.  

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, MOL Akadémia
Cookies