Back to top

A DAC 1904 - Soroksár felkészülési mérkőzés előtt

Publikálva: 2023, január 14 - 06:43
Szombaton 12:00 órai kezdettel a téli felkészülés első mérkőzésén a magyar másodosztály 9. helyezett együttesével találkozik a DAC. A meccset a MOL Akadémián rendezik.
A DAC 1904 - Soroksár felkészülési mérkőzés előtt

A MOL Akadémia ad otthont az idei téli felkészülés első összecsapásának. A sárga-kékek a magyar második liga őszi idényének a 9. helyezettjével, a Soroksár SC együttesével találkoznak. 

Csapatunk múlt csütörtöktől, január 5-től edz, és az aktuális hét nagyobb részében napi két gyakorlást abszolváltak játékosaink. „Örülünk az új év első meccsének. Egy minőségi gárdával, a Ferencváros farmcsapatával találkozunk, így jó iramot várok. Bízom benne, hogy a pályára is képesek leszünk átvinni azt, amit ez alatt a mikrociklus alatt meg akartunk tanítani a srácoknak. Természetesen olyan dolgokat is szeretnénk látni, amelyeket már ismerünk, még ha vissza is kell vennünk az elvárásainkból. Ezek a mérkőzések ugyanis arra is szolgálnak, hogy láthassuk azokat a srácokat, akiket Somorjáról hoztunk vagy akiknek korábban kevesebb játékperc jutott. Így tehát nem mindegyik futballista lép holnap pályára. Azon erőnléti adatok alapján is hozzuk meg a döntést, amelyeket a srácok a hét folyamán elvégzett munkáját tükrözi. Célunk a játékosok rotálása, lehetséges, hogy két külön felállítást látunk majd 45 percig, esetleges kisebb változtatásokkal. Néhány futballista meccs helyett tréningezni fog – nem csak Moumou és Andzouana, akik az utóbbi napokban egyénileg dolgoztak, a fizikoterapeuták felügyelete alatt” – mondta Adrian Guľa vezetőedző és így folytatta: „A hét folyamán kilenc edzésegységet abszolváltunk, plusz a holnapi összecsapás. Ez nemcsak a mennyiség, hanem az intenzitás szempontjából is egy elég komoly megterhelést jelent. Kíváncsiak vagyunk a játékosok reakciójára, bízom benne, hogy kellőképpen frissek lesznek és kihajtják magukat, mert a mérkőzés mindig a heti munka csúcspontja és annak a tükörképének kell lennie, hogyan és mit edzünk és hogy miképpen akarunk futballozni. Örülök, hogy a srácokat ismét meccsmezekben láthatom és remélhetőleg valamit ad nekünk a találkozó. Természetes dolog, hogy a bővebb játékoskeret tagjainak is lehetőséget adunk, de nem becsüljük le az ilyen mérkőzések jelentőségét. Teljes komolysággal állunk hozzá, azt akarjuk, hogy a játékosok nemcsak erőnlétileg, de a technikai-taktikai aspektusokban is fejlődjenek. A meccsek arra is jó lehetőséget nyújtanak, hogy az esetleges hiányosságokat, amelyek minden bizonnyal megjelennek, ki tudjuk javítani az elkövetkező hetekben és hogy összességében a lehető legjobban fel legyünk készülve.”

A DAC 1904 – Soroksár SC felkészülési mérkőzést 2023. január 14-én, szombaton 12:00 órai kezdettel rendezik. A találkozót a Smolák – Pozor, Štofik játékvezetői hármas irányítja.

Szurkolói útmutató

Az összecsapás helyszíne a MOL Akadémia 2-es számú, lelátóval ellátott műfüves pályája lesz, a belépés ingyenes.

Megkérjük a szurkolókat, hogy parkolásra az egykori cukorgyár kijelölt parkolóját használják a Bécsi úton, illetve ennek megtöltése után állítsák le gépjárműveiket a Bécsi út mentén. Kérjük, kövessék a rendezők utasításait!

Belépés a főbejárat sorompóján át lehetséges. Kapunyitás 30 perccel a mérkőzés kezdete előtt (11:30 órától).

Az Akadémia egész területén tilos a dohányzás, az alkoholtartalmú italok és a tökmag fogyasztása.

A mérkőzést hivatalos YouTube-csatornánkon és Facebook profilunkon is élőben követhetik.

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, MOL Akadémia
Cookies