Back to top

A DAC 1904 - Somorja felkészülési mérkőzés előtt

Publikálva: 2024, január 30 - 15:58
Szerdán 13:00 órától a téli felkészülés harmadik mérkőzésén lépünk pályára a MOL Akadémián.
A DAC 1904 - Somorja felkészülési mérkőzés előtt

A sárga-kékek téli felkészülése a hét folyamán két meccsel csúcsosodik ki. Az elsőt szerda délután rendezik az akadémián, amelyen partnerklubunkat, a másodosztály tizenharmadik helyezettjét, a Somorját fogadjuk. Szombaton a Zlín csapatával találkozunk, az pedig már a tavaszi idény főpróbája lesz.

Együttesünk tegnap egy, ma két edzésegységet abszolvál. „Jövő hétfőtől már az első tavaszi ellenfelünkre készülünk, így a jelenlegi a felkészülési időszak utolsó olyan hete, amely során komolyabb terhelést kapnak a játékosok, mint a bajnoki időszakban. Ezért is játszik mindenki holnap 45 percet. További javulást akarok látni, főleg a támadóharmadban. Úgy gondolom, nálunk lesz többet a labda és a mélyen visszahúzódó ellenféllel szembeni játékot is kipróbáljuk, ami hasznos lehet” – állapította meg Xisco Muñoz vezetőedző, majd a keret jelenlegi állapotáról is szót ejtett. „Krivokapić, Redzic és Romero bevetésre kész, Nathan játéka hátsérülés miatt kérdéses. A megterhelésre való tekintettel még eldöntjük, melyek játékosok lépnek pályára DAC és melyek a Somorja színeiben. Ami a komolyabb sérülteket illeti, Gavrićcsal türelmesnek kell lennünk, nagyjából még tíz napra van szüksége a teljes visszatéréshez. Goure keményen dolgozik, hogy mihamarabb felépüljön és Csinger is egyre jobban néz ki. Meglátjuk, melyik héten léphet pályára.”

 

Ma csatlakozott a csapathoz a rutinos spanyol támadó, Rubén Rochina, aki próbajátékra érkezik. „Közel kétszáz mérkőzést játszott a spanyol élvonalban, de tavaly sérült volt, így hosszabb ideje nem futballozott. Ezért szeretnénk őt látni a holnapi mérkőzésen és az edzésfolyamatban is” – tette hozzá a DAC szakvezetője.

A DAC 1904 – Somorja felkészülési mérkőzést 2024. január 31-én, szerdán 13:00 órai kezdettel rendezik, játékvezetők Malárik - Straka, Štofik.

Szurkolói útmutató

A találkozó helyszíne a MOL Akadémia természetes borítású 1-es számú pályája, a belépés ingyenes.

Parkolás: megkérjük a szurkolókat, hogy gépjárműveiket a Bécsi út mentén állítsák le. Kérjük, kövessék a rendezők utasításait!

Belépés a főbejárat sorompóján át lehetséges. Kapunyitás 30 perccel a mérkőzés kezdete előtt (12:30 órától).

Az Akadémia egész területén tilos a dohányzás, az alkoholtartalmú italok és a tökmag fogyasztása.

A mérkőzést hivatalos YouTube-csatornánkon és Facebook profilunkon is élőben követhetik.

Nagy Krisztián / dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, MOL Akadémia
Cookies