Back to top

A DAC 1904 - FC Kassa felkészülési mérkőzés előtt

Publikálva: 2023, január 20 - 16:43
Szombat délelőtt a MOL Akadémián a második liga 2. helyezettjével találkozik a DAC a téli felkészülés második összecsapásán.
A DAC 1904 - FC Kassa felkészülési mérkőzés előtt

A téli felkészülés első megmérettetése után egy héttel jön a második meccs, amelyen az élvonalba való feljutás egyik esélyesét, a kassai FC-t fogadjuk. Mindkét sárga-kék csapat az ezüstérmes pozíciójában telel: a DAC a Fortuna Ligában, míg a Kassa a másodosztályban. A két együttesben az is közös, hogy mindkettejük számára a felkészülés második összecsapása jön. Az elsőn a két gárda ugyancsak 1:1-et ért el egy NBII-es ellenféllel szemben. A DAC a Soroksár ellen döntetlenezett odahaza, míg a kassaiak Nyíregyházán végeztek ugyanilyen eredménnyel.

Anton Šoltis együttese három ponttal áll a Sároseperjes mögött, az egyértelmű tavaszi céljuk a legjobbak közé való feljutás kiharcolása. A holnapi ellenfélről minden fontos információt itt találhatnak.

A DAC játékosai a hét folyamán is kemény kétfázisos edzéseket végeztek és a holnapi lesz az utolsó hazai meccs a horvátországi Umagban tervezett összpontosítás előtt. „Elsősorban szeretnék köszönetet mondani a Kassának, amiért elutaznak hozzánk, egy jó mérkőzést játszhatunk a feljutás egyik esélyese ellen. Örülök, hogy sikerült tető alá hozni ezt az összecsapást azt követően, hogy az MTK visszamondta a két csapat találkozóját. Várom ezt a megmérettetést. Egyrészt találkozom Tono Šoltis vezetőedzővel, akárcsak Miloš Lačnýval és a többi sráccal, akiket ismerek. Rotálni fogunk, szeretnénk azokat a játékosokat is a pályán látni, akik kihagyták az első meccset. Meglátjuk, 45 vagy 60 percet kapnak majd. A megterhelésre és a mennyiségre is reagálunk, amely a lábaikban van. Jó dolog, hogy a Somorja utánunk lép pályára és azok a labdarúgók is terhelést kaphatnak, akik a Kassa ellen nem szerepelnek. Ebben a szakaszban nemcsak az edzéspercek nagyon fontosak, hanem azok is, amelyeket a pályán töltünk” – állapította meg Adrian Guľa vezetőedző.

„Mindegyik labdarúgó bevethető, senki sem végzett könnyített munkát, illetve csak nagyon keveset. Például a lövő gyakorlatoknál odafigyeltünk arra, hogy ne terheljük túl az izomzat némely részeit. Mindegyik játékos teljes erőbedobással edz és kész pályára lépni, aminek nagyon örülök és ezért is várom a holnapot. Minden mérkőzést meg akarunk nyerni, de szintén nagyon fontos a játékstílus, amilyet produkálni szeretnénk. Ezért bízom benne, hogy a teljesítmény, az eredményesség és egyúttal az erőnlét szempontjából is minden kiegészíti egymást és színvonalas meccset vívunk az összetartás előtt, amelyen megmutatjuk a Soroksár elleni összecsapáshoz képesti fejlődésünket” – tette hozzá a DAC 47 esztendős trénere.

A felkészülést elkezdő játékoskeretből Dušan Fančovič és Szolgai Máté csatlakozott a tizenkilenc éven alatti korosztályos csapathoz, míg Brahim Moumou a Somorjával edz. További változás, hogy Szendrei Ákos, aki ősszel a MOL Fehérvárnál volt kölcsönben, a szezon hátralévő részét Győrben tölti.

A DAC 1904 – FC Kassa felkészülési mérkőzést 2023. január 21-én, szombaton 11:00 órai kezdettel rendezik, játékvezetők Malárik – Hegedűs, Lauer.

Szurkolói útmutató

Az összecsapás helyszíne a MOL Akadémia 2-es számú, lelátóval ellátott műfüves pályája lesz, a belépés ingyenes.

Megkérjük a szurkolókat, hogy parkolásra az egykori cukorgyár kijelölt parkolóját használják a Bécsi úton, illetve ennek megtöltése után állítsák le gépjárműveiket a Bécsi út mentén. Kérjük, kövessék a rendezők utasításait!

Belépés a főbejárat sorompóján át lehetséges. Kapunyitás 30 perccel a mérkőzés kezdete előtt (10:30 órától).

Az Akadémia egész területén tilos a dohányzás, az alkoholtartalmú italok és a tökmag fogyasztása.

A mérkőzést hivatalos YouTube-csatornánkon és Facebook profilunkon is élőben követhetik.

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, MOL Akadémia
Cookies