Back to top

Csütörtökön nyit a mozi

Publikálva: 2021, május 26 - 15:16
A dunaszerdahelyi CINEMAX mozi közösségi oldalán tájékoztatta a nagyérdeműt, hogy holnaptól, május 27-től újra fogadja a filmezésre vágyó közönséget.
Csütörtökön nyit a mozi

A bejegyzésből arra is fény derül, hogy a korábban ki nem használt utalványok érvényességét 2021. november 30-ig meghosszabbították, azokat nem kell cserélni.

A Közegészségügyi Hivatal kedden tette közzé a mozikra vonatkozó rendelkezéseket, melyek rövid összefoglalóját alább olvashatják.

  • A moziba lépéshez nincs szükség negatív tesztre.
  • A moziteremben a felső légutakat eltakaró maszkot kell viselni, a narancssárga színű járásokban (mint például a Dunaszerdahelyi járás) az FFP2 reszpirátor helyett egyszerű arcmaszk is elegendő.
  • Ételt és italt is szabad fogyasztani a rózsaszín és jobb besorolású járások moziaiban, az arcmaszkot viszont csak az étel, ital fogyasztása közben vehetik le a nézők.

A férőhelyek száma egyelőre korlátozott:

  • A piros járásokban maximum 50%-os foglaltság engedélyezett, emellett beltérben 150, kültérben 200 személy vehet részt a vetítésen.
  • A rózsaszín és narancssárga járásokban maximum 50%-os foglaltság mellett beltérben 250, kültérben 500 nézőt fogadhatnak. A narancssárga járásokban ráadásul (elvileg) állóvendégek is részt vehetnek a vetítésen: 50 személy beltérben, 100 személy kültérben.
  • A sárga járásokra is érvényes a beltéri maximum 50%-os foglaltság, 250 személlyel, ugyanakkor kültérben 75%-ban határozták meg a maximumot, 500 személy mellett; 100 személy állhat beltérben, 250 pedig kültérben.
  • A zöld járásokra nincs százalékos megkötöttség; beltérben maximum 500, kültérben pedig 1.000 személyt fogadhatnak.
  • A zöld járások kivételével az egy háztartásban élő személyek kivételével a nézők mellett egy-egy ülőhelyet szabadon kell hagyni.

A járások járványügyi besorolását, illetve az ott érvényes szabályokat a hivatal speciális oldalán (Covid-automata) tekinthetik meg.

Facebook / CINEMAX, ÚVZSR alapján, -rovin-

Ezt már olvasta?

Múlt és jövő

Múlt és jövő

A jelenben létezünk, mindig az adott pillanatban éljük...

Cookies