Back to top

Csütörtökön és pénteken már regisztrálhatnak a pedagógusok az oltásra

Publikálva: 2021, február 17 - 17:35
Február 18-án és február 19-án kezdődik a pedagógusok következő kategóriáinak regisztrációja az oltási időpontokra - tájékoztatott honlapján az oktatási minisztérium.
Csütörtökön és pénteken már regisztrálhatnak a pedagógusok az oltásra

A megjelölt kategóriákba tartozó iskolai alkalmazottak jelentkezhetnek az oltásra: az óvodák, a speciális óvodák és az alapiskolák pedagógusai, illetve azok, akik az alapiskolák alsó tagozatán tanítanak, vagy a napköziben, az iskolai klubban dolgoznak.

A fogyatékossággal élő tanulók középiskolájában, a gyakorlóiskolákban, a szakközépiskolákban, a középiskolák végzős évfolyamaiban vagy az egészségügyi szakközépiskolában tanító pedagógusok is regisztrálhatnak.

Elsőbbséget élveznek a speciális oktatási intézmények alkalmazottai is, azok, akik kapacitáshiány vagy technikai problémák miatt nem tudtak regisztrálni.

Az egészségügyi minisztériummal és a megyei önkormányzatokkal közösen mindent megteszünk, hogy több oltópontot is előkészítsünk, ami meggyorsíthatja a folyamatot - közölte az oktatási minisztérium.

Az első fázisnak a következő két hétben le kell zajlania, majd a következő csoportok kerülnek sorra, hogy mindenki a lehető leghamarabb megkapja a védőoltást. „Az oltóanyag-kapacitás növekedésével a pedagógusok és a nem pedagógiai alkalmazottak további csoportjai kerülnek sorra, figyelembe véve, hogy az egyes oktatási intézményekben mikor indul újra a tanítás” – zárta az oktatási tárca.

ma7 / tasr

Ezt már olvasta?

Cookies