Back to top

Csodás gyógyulások

Publikálva: 2017, október 9 - 07:06
A Dunaszerdahelyi Csallóközi Könyvtár mint városi és regionális intézmény a klasszikus könyvtári tevékenység mellett új szolgáltatásokat is biztosít a látogatók és érdeklődők számára.

Az egyik fő küldetése, hogy a könyvtár közösségi színtérré váljék. Ezen oknál fogva különböző a nyilvánosság számára nyitott rendezvényeket szervez. Például felkarolja az amtőr „alkotókat“, akik saját hobbi-tevékenyégüket szeretnék megmutatni a világnak. 

Akik mesterségüket nem iskolai szinten sajátították el, lehet, hogy néha nem teljesen tökéletes az alkotásuk, de benne rejlik a lelkük és a szívük egyaránt. Így került sor sok érdekes és néha különös kiállításra: a fényképektől kezdve, fafaragás, babakiállítás, hímes tojások, festmények, kézimunkák kiállítása, és még hosszan sorolhatnánk.

A szokásos író-olvasó találkozókon túl különféle előadások, beszámolók, rendkívüli tanítási órák, szakmai találkozók helyszíne a könyvtár. A lényeg: közösségi színtér, ahol a betérő jól érezheti magát.

Legutóbbi ilyen kezdeményezés az a mintegy 50 kötetből álló könyvkiállítás, amely Puss Sándor atya gyűjteményéből „vendégszerepel“ nálunk október 5-től január 5-ig. A kiállítás címe: Csodás gyógyulások – hiánypótló szakirodalom. Az itt kiállított kötetek (melyeknek többsége az üzleti hálózatból nem beszerezhető), a szenvedélybetegségek tematikájával foglalkozik.

Mi vezeti az egyéneket, főleg fiatalokat a „drograbság“ útjára? Mik azok az okok, amelyek kiváltják a menekülés vágyát a valós világból? Mit lehet ezek ellen a kiváltó okok ellen tenni? Milyen kezelési módok állnak rendelkezésre, amikor már kialakult a függőség? Létezik-e olyan hatékony eszköz, intézmény vagy eljárás, amely segíthet? Mindezek a kérdések felvetődnek a felsorakoztatott irodalom soraiban, és keresik a választ.

Minden érdeklőt örömmel várunk. A könyvek a helyszínen átlapozhatók, kijegyzetelhetők!

Lacza Ilona

Ezt már olvasta?

Cookies