Back to top

Csillagösvényen vezetnek végig...

Publikálva: 2024, június 10 - 12:33
Csillagösvény találkozó címmel szervez programsorozatot a héten a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ. A színes és ingyenes programok között kiállítások, filmvetítés, népművészeti testvérvárosi találkozó és „rendhagyó szülői értekezlet” is megtalálható.
Csillagösvényen vezetnek végig...

Ma délelőtt Nagy-Győr jelességei – karrierek a 750 éves városban címmel ismerkedhettek meg az érdeklődők a római kori Arrabona, illetve a középkori, újkori Győrrel, egészen az ipari társadalomig. A tárlat középpontjába azok a személyek, családok kerültek, akiknek nemcsak életében, karrierjükben játszott a város meghatározó szerepet, hanem ők maguk is hozzájárultak a város fejlődéséhez, tevékenységükkel, tudásukkal és vagyonukkal szolgálták a közösséget.

Június 11-én, kedden 9.30 órától GEOFOLK: Nemzetközi Népviseleti Fotókiállítás címmel Dávid Botond székelyudvarhelyi fotós szabadtéri kiállítása lesz (rossz idő esetén a Csaplár előcsarnokában). 

A székelyföldi fotós fényképei a hagyományos ruházat szépségéről és művésziségéről tanúskodnak, megörökítve a ruhadarabok bonyolult részleteit és élénk színeit, amelyeket a kulturális örökségüket ünneplő emberek generációi viseltek.

Aznap 10 órától a Kárpát-medence-szerte nagy sikerrel vetített Most vagy soha című magyar kalandfilmet tekinthetik meg az érdeklődők. A vetítés után közönségtalálkozó lesz a film alkotójával, Rákay Philippel.

A nagyszabású alkotás főszereplője Petőfi Sándor a forradalmár, a költő és a szerelmes fiatalember. A film egyetlen nap történetét meséli el, a forradalom előestéjétől március 15. éjszakájáig. A Most vagy soha! azt mutatja be, hogy milyen lehetett ezt a forradalmi napot Petőfi és barátai szemszögéből átélni, egy közös ügyért harcolva.

Június 13-án 10 órától Érték és hagyomány címmel népművészeti testvérvárosi találkozót szerveznek a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ alulájában, majd június 14-én 18 órakor Rendhagyó szülői értekezlet lesz a Férfiak Klubja alapítójával, Bedő Imrével.

A programok mindegyike ingyenes – szeretettel várnak minden érdeklődőt!

(dszi)

Ezt már olvasta?

Cookies