Back to top

Csatlakozzon csapatával a versenybe - Kerékpárral munkába 2022

Publikálva: 2022, május 11 - 13:31
Az idén újra várják a csapatok jelentkezését a Kerékpárral munkába országos kampányba, mely 2022 júniusában zajlik. Mivel Dunaszerdahely városa az idén is részt vesz a programban, a város területén működő intézmények csapatai is regisztrálhatnak a verseny honlapján.
Csatlakozzon csapatával a versenybe - Kerékpárral munkába 2022

A Kerékpárral munkába kampány célja az idén is az, hogy támogassa a kerékpáros közlekedést a településeken, egyben ösztönözze az önkormányzatokat és a munkáltatókat a megfelelő feltételek kialakítására, másrészt, hogy felhívják a polgárok figyelmét a nem motorizált és közösségi személyszállítás előnyeire, a környezet javítására és ezáltal a közlekedés általános minőségére gyakorolt hatására. Az országos kampány szervezői a „Hagyjuk otthon az autót” törekvés mellett az idei kampány során tematikusan a kerékpározás, mint szabványos közlekedési forma elterjedésére kívánnak fókuszálni, amely szorosan kapcsolódik a települések közösségi személyszállításához és a vasúti közlekedéshez.

A versenybe ezúttal is 2-4 tagú csapatok jelentkezhetnek. Fontos tudnivaló, hogy a csapatokat a munkahelyükhöz (diákok esetében az iskolájukhoz) kötődve alakíthatják ki - a csapatok számát illetőleg nincs megkötés -, ugyanakkor magánszemélyként nem vehetnek részt a versenyben. A regisztrációról és a további teendőkről, tudnivalókról bővebben a kampány honlapján olvashatnak.

A munkába járás során megtett kilométereket a verseny tartama alatt, 2022. június 1. és június 30. közt jegyezhetik a résztvevő csapatok.

Az idén első alkalommal az otthonról munkát végzők (homeoffice) is regisztrálhatnak munkahelyükön keresztül, az ő esetükben a munkahely és az otthon közti megszokott útvonal hossza a versenyben jegyezhető távolság.

Tegyünk környezetünkért, tegyünk az egészségünkért, az idén is járjunk Kerékpárral munkába!

-rovin-

Ezt már olvasta?

Cookies