Back to top

A Csaplár – hagyományos Gála nélkül…

Publikálva: 2023, november 22 - 14:52
A Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ közleménye
A Csaplár – hagyományos Gála nélkül…

A város legnagyobb kulturális intézményeként, mindig örömünkre szolgál és büszkeséggel tölt el, ha a csoportjaink sikeresek, és ezt a sikert másokkal is megosztják. Emiatt folyamatosan támogatjuk őket, térítésmentesen próbalehetőséget, termet, technikát biztosítunk, hogy a próbasorozat végén nagyszerű produkcióval örvendeztessék meg a kedves dunaszerdahelyi közönséget.

Annak a városnak a közönségét, amely a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ fenntartója, és anyagi hozzájárulásával, fellépési lehetőségek biztosításával nagymértékben segíti a csoportok működését.

Éppen ezért meglepődve vettük tudomásul, hogy a Csallóközi táncegyüttes, mely a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ egyik kiemelten fontos kulturális csoportja, a próbafolyamat végén a gálaprogram bemutatásakor nem a helyi közönséget részesíti előnyben, hanem más városban tartja meg a premiert.

Sajnálatos módon épp a csoport hátterét biztosító Városi Művelődési Központ volt az, aki utolsóként szerzett erről tudomást, mivel előzetes egyeztetés nélkül – az igazgatónő megkerülésével –, e-mailben elküldött, egymondatos közléssel állították az intézményt kész tények elé.

Így kényszeredetten vettük tudomásul, hogy a még hónapokkal ezelőtt megegyezett – és felületeinken meghirdetett – eseményt törölnünk kellett.

Az adventi időszakban gazdag programkínálattal kedveskedünk a dunaszerdahelyieknek, hiszen 13 program várja a kultúrakedvelő közönséget. Sajnos a Csallóközivel megegyezett, már hagyományossá vált gálaprogram időpontja – december 9-e – egyelőre üresen marad. Annak ellenére, hogy épp az említett dátumra szeretett volna időpontot kapni egy színházi előadás, melyet át kellett ütemeznünk, hiszen a saját csoportunk számunkra mindig elsőbbséget élvez, a Csallóközi által kért dátumot nekik tartottuk fenn.

Mindezek ellenére reméljük, hogy a jövőben ismét megtisztelik fellépésükkel a hazai, dunaszerdahelyi közönséget is.

Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ

Ezt már olvasta?

Cookies