Back to top

Csapatmunkára és további fejlesztésekre építi programját az MKP

Publikálva: 2018, október 31 - 16:39
Szerda délelőtt mutatta be a sajtó munkatársainak választási programját a Magyar Közösség Pártjának Dunaszerdahelyi Alapszervezete.
Csapatmunkára és további fejlesztésekre építi programját az MKP

A sajtótájékoztatón Hájos Zoltán polgármester mellett részt vett A. Szabó László alpolgármester, az MKP önkormányzati frakcióvezetője, illetve Karaffa Attila, a Kulturális és Nemzetközi Kapcsolatok Bizottságának elnöke és Nagy Krisztián képviselőjelölt is.

A polgármester az MKP 2018–2022-es időszakra vonatkozó dunaszerdahelyi programja kapcsán elmondta, az a témák széles körét érinti. Hangsúlyozta, ennek köszönhetően a gyakorlatban is jobban tudnak reagálni majd a kihívásokra. A. Szabó László a programra kitérve elmondta, az elmúlt két választási ciklusban kialakított vívmányokat szeretnék megtartani és egyúttal tovább bővíteni. Folytatni kívánják az elkerülőút építését, amelynek keretén belül elkészülne a Kisudvarnoki út és az Észak II-es lakótelep összekötése. Így elérhetővé válik a tranzit kamionforgalom kitiltása a belvárosból, ami a közlekedés mellett a környezetre is kedvező hatással lehet. 

Nagyszombat megye közreműködésével szeretnék megvalósítani a körforgalom kiépítését a Nagyabonyi úti (sikabonyi) temetőnél található kereszteződésénél, de a Vámbéry teret is szeretnék felújítani, valamint a Szent István teret is revitalizálnák. A hétvégéken és az ünnepnapok megszűntetnék a parkolási díjat a városban, miközben a tömegközlekedésbe az újonan épülő lakórészeket is szeretnék bekapcsolni.

Sikabonyban folytatnák a pihenőpark kialakítását és a Keleti lakótelepen pedig a jelenleg is éppen kialakítás alatt álló Észak II-es pihenőparkhoz hasonló épülne. Az új lakónegyedekben gyermekjátszóterek kialakítását tervezik megválasztásuk esetén és kültéri fittnes parkokat is létesítetének. A gokartpályán pedig közlekedési gyermekpark és bekerejett kutyafuttatót és kiképzőpályát alakítanának ki.

A. Szabó kiemelte, céljuk egy modern, szerethető, polgárközpontú Dunaszerdahely kialakítása, ennek érdekében a városi térfigyelő kamerák számát is növelnék, a hajléktalanszálló egész évben biztos pontot jelentene a hajlék nélküliek számára, de a gondozószolgálatot is bővítenék. Az egyedülálló nyugdíjasoknak pedig a központi iskolakonyhák segítségével biztosítanák az étkeztetést.

Karaffa Attila, a városunk kapcsán kiemelte a tolerancia fontosságát és tisztelettel minden polgár irányába, miközben az MKP továbbra is kiáll a magyar identitás megőrzése mellett, mint egyedüli párt. Ezért is tartják fontosnak a városi emléknapok megtartását és a további, magyar kultúránk megmaradását szolgáló rendezvények szervezését.

Nagy Krisztián képviselőjelölt elmondta, Dunaszerdahelyre úgy tekintenek, mint a magyarság bástyája, éppen ezért meg kell azt őrizni, s nem szabad elveszni hagyni.

Hájos Zoltán végezetül hangsúlyozta, az MKP egy olyan márka, amelytől tudják a polgárok, hogy mit várhatnak vagyis a magyar érdekes érvényesítését, s az elmúlt években Dunaszerdahelyen is bizonyították, s komoly fejlődést tudhat maga mögött a város. „Ma ugyan divatos függetlennek lenni. Egyes pártok azonban elbújnak a független jelöltek mögé, mert ma kényelmetlen felvállalni a logójukat. A Híd párt továbbra is jelen van, annak ellenére, hogy ezúttal a narancssárga szín nem dominál a városban. A háttérből irányítják támogatott jelöltjüket” - mondta el a polgármester, aki arra is utalt a független jelöltek esetén sokszor nem tudni, milyen érdekcsoport áll a hátterükben.

A programjuk kapcsán pedig megjegyezte, nem tesznek felelőtlen igéreteket, és teljes, 21 fős csapatukkal vállalják a lakosság képviseletét.

Ezt már olvasta?

Cookies