Back to top

Covid-szemafort vezetett be a Szociális Biztosító

Publikálva: 2020, október 8 - 08:15
A koronavírus-járvány terjedése és ezzel összefüggésben a veszélyhelyzet bevezetése miatt a Szociális Biztosító Covid-szemafort tett közzé kirendeltségei működési rendjéről. Az ügyfelek így tájékozódhatnak arról, milyen félfogadási rendszer szerint működik az a kirendeltség, ahol ügyeiket szeretnék intézni.
Covid-szemafort vezetett be a Szociális Biztosító

„A Szociális Biztosító rendszeresen aktualizálja majd a Covid-szemafort, ezért azt tanácsoljuk az ügyfeleinknek, hogy kirendeltségeink felkeresése előtt tájékozódjanak az aktuális helyzetről.

A kirendeltségeket zöld, narancssárga és piros csoportokba soroljuk“

– mondta Pavel Machava szóvivő.

A zöld színnel jelzett kirendeltségek a megszokott módon fogadják ügyfeleiket szigorú járványügyi biztonsági intézkedések betartása mellett. A narancssárgákra szigorított Covid-rendtartás érvényes. Az iratok, dokumentumok átvételére az épület bejáratánál elhelyezett doboz szolgál. Az ügyfélközpont nem működik, de az ügyfelek megvitathatják ügyeiket a kirendeltség konkrét dolgozóival.

A pirossal jelölt kirendeltségek már szigorú rend szerint működnek. „Az iratok átvételére itt is a bejáratnál elhelyezett doboz szolgál. Az ügyfélközpont nem fogad, de az ügyfelek megvitathatják ügyeiket a kirendeltség kijelölt dolgozóival.

A fogadóórák a pirossal jelölt kirendeltségeken naponta 8-tól 11 óráig tartanak, szerda kivételével, akkor 13-tól 16 óráig fogadják az ügyfeleket.

A járvány idején minden egyes kirendeltségük szigorú higiéniai és biztonsági intézkedések betartása mellett működik (szájmaszk viselése, fertőtlenítés, távolságtartás). A kirendeltségekbe tilos gyermekkel érkezni és ott privát látogatásokat tenni.

A pénztárak nem fogadnak el készpénzt, ezért kérik az ügyfeleket, hogy a járulékfizetést átutalással intézzék,
s amennyiben lehetséges, ne személyesen keressék fel, hanem e-mailben, e-fiókon keresztül, vagy telefonom, illetve postai úton vegyék fel a kapcsolatot a kirendeltségekkel.

Felvidék.ma / Webnoviny.sk

Ezt már olvasta?

Cookies