Jelenlegi hely

kerékpárút

Két keréken élvezetesebb

2018.06.28

A kerékpárral a munkába elnevezésű, Szlovákiában már ötödik éve szervezett országos verseny dunaszerdahelyi eredményeit értékelték ki tegnap a városházán. Mint kiderült, nem csak a díjak miatt éri meg két keréken munkába járni.

Nagyszombat megyében új kerékpárutak épülnek

2018.06.13

A Nagyszombat Megyei Önkormányzat (TTSK) térítené a több mint 200 kilométer hosszú Vág menti kerékpárútvonal építési költségeinek egy részét. A megye a közeljövőben írja alá a szerződést azzal a céggel, amely a Felsőcsöpöny (Horný Čepeň) – Beregszeg ...

Bővül a kerékpársáv városunkban

2017.09.19

A városi önkormányzat pályázati támogatást nyert el a kerékpársáv bővítésére a városban. Dunaszerdahely sikeresen pályázott a szlovák mezőgazdasági minisztériumnál, így a közlekedésfejlesztési beruházásra 226 ezer eurót fordíthat.

Ősszel elkészülhetnek a kerékpárutak

2017.07.25

Az év második felében új bicikli utak épülnek megyei forrásból a Csallóközben és a Mátyusföldön. A Nagyszombati Kerületi Önkormányzat első alkalommal hirdetett pályázatot kerékpárutak építésére. A megyei képviselő-testület 1,5 millió eurót osztott szét a...

A kerékpározás alapszabályai – röviden

2017.05.14

Jó időben egyre többen pattanunk biciklire, azonban nagyon fontos, hogy tisztában legyünk a közúti közlekedés szabályaival, és be is tartsuk azokat, hiszen a forgalomban résztvevő kerékpáros fokozott veszélynek van kitéve.

24 csapat teker – nem csak – a győzelemért

2017.05.13

A besztercebányai Polgári kezdeményezés a kerékpározásért szervezet koordinálásában zajlik az a Közlekedésügyi minisztérium által meghirdetett verseny, amelybe cégek, intézmények csapatai kapcsolódhattak be országszerte, s amelynek célja a kerékpározás...

Óvatosan a kerékpársávban is

2016.09.03

Már Dunaszerdahelyen is elkezdődött a kerékpársávok kialakítása. Természetesen nem mindenki fogadta pozitívan a változást, viszont fontos arról is szólni, a biztonságra különösen oda kell figyelni.

Dunaszerdahely és a kerékpározás

2016.08.14

A városunk kerékpárosok számára nyújtott lehetőségekre az állami RTVS stábja is felfigyelt. A Cyklopotulky című tematikus műsorukban a dunaszerdahelyi biciklis közlekedést járták körül.

Könnyebbé válik a kerékpáros közlekedés

2016.06.24

Ahogy azt a város lakói bizonyosan észrevették, a Fő utcán a múlt hét óta munkálatok zajlanak, amelyek a tervezett kerékpárutat szolgálják. Ennek részleteiről Hervay Györgyöt, a városi hivatal beruházási osztályának vezetőjét kérdeztük.