Back to top

Čaputová: még a nyári hónapokban mindenki oltassa be magát!

Publikálva: 2021, június 24 - 08:06
Zuzana Čaputová államfő szerdán arra buzdított mindenkit, hogy még a nyári hónapokban oltassa be magát a COVID-19 betegség ellen. A védőoltás megkérdőjelezését elutasította, a politikusokat pedig felszólította, hogy viselkedjenek felelősségteljesen. Az államfő egyben arra kérte a lakosságot, hogy tartsák szem előtt, mekkora kockázatot jelentenek az új vírustörzsek a be nem oltott személyek számára.
Čaputová: még a nyári hónapokban mindenki oltassa be magát!

„Kérem, ne várják meg a harmadik hullámot, mert akkor már lehet, hogy késő lesz. Csak a második adag beadása után néhány héttel lehetünk biztosak abban, hogy a vakcina megvéd a vírustól” – tette hozzá.

Az elnök tiszteletben tartja az ellenzéki politikusok és az állampolgárok jogát ahhoz, hogy rámutassanak a kormány mulasztásaira. Ugyanakkor felszólította az ellenzéket, hogy ha nem is buzdítja az embereket, legalább ne beszélje le őket az oltásról.

Ez utóbbi magatartást „rendkívül felelőtlennek” nevezte, főleg annak fényében, hogy az uniós tagállamok közül Szlovákiában az egyik legalacsonyabb a beoltottsági arány.

Hozzáfűzte: a cél, hogy a lehető legkevesebb egészségügyi és gazdasági veszteséggel vészeljük át a harmadik hullámot, viszont a védőoltás megkérdőjelezése veszélyezteti ezt a törekvést.

Čaputová szerint a kormány feladata, hogy a hibákat orvosolja. „Arra kérem a politikai vezetőket, hogy ne tegyenek olyan lépéseket, amelyek mindannyiunkra nézve tragikus következményekkel járhatnak, és hogy járjanak el felelősségteljesen az állampolgárok élete és egészsége védelmében” – zárta felszólalását az elnök.

TASR / felvidék.ma

Ezt már olvasta?

Cookies