Jelenlegi hely

Čaputová fogadta a doktornőt, aki visszaadta az állami kitüntetését

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2020, november 12 - 15:15 | Hírek
Zuzana Čaputová államfő szerdán fogadta Júlia Horáková főorvost, aki szakmai tevékenységét a rákos gyermekek gyógyításának szentelte. Horáková korábban úgy döntött, visszaadja az állami kitüntetését, így tiltakozva a kormány országos teszteléssel kapcsolatos lépései ellen.
Čaputová fogadta a doktornőt, aki visszaadta az állami kitüntetését

Az államfő elmondása szerint tiszteletben tartja a doktornő döntését és az indokait. „A gyermekgyógyászat területén elért eredményeiért még Andrej Kiska államfő tüntette ki őt, engem pedig örömmel töltene el, ha továbbra is büszkén viselné a kitüntetést. Hosszas mérlegelés után azonban úgy döntött, hogy visszaadja azt, így fejezve ki polgári és orvosi egyet nem értését a kormány országos teszteléssel kapcsolatos lépéseivel. Tiszteletben tartom az indokokat, amelyek miatt így döntött” – írta a köztársasági elnök a közösségi oldalán szerdán közzétett bejegyzésben.

Čaputová méltatta Horáková szakmai eredményeit és emberségét. „Egy olyan embert hallottam, aki csalódott amiatt, hogy nem hallgatják meg a szakmai érveket és a tudományos ismereteket a világjárvány kezelésével összefüggésben. Nagyon sajnálom ezt, hiszen rendkívül fontos lenne meghallgatni a különféle véleményeket, főleg ha sokéves tapasztalat és tudás áll mögöttük” – hangsúlyozta az államfő.

felvidék.ma