Back to top

Brumiarccal ismerkedtek a könyvtárban

Publikálva: 2020, március 7 - 16:26
A Szlovákiai Könyvtárak és Könyvtárosok Hete 2020 keretén belül a Dunaszerdahelyi Csallóközi Könyvtárban is színes program várta a könyvkedvelőket, köztük a legfiatalabbakat is.
Brumiarccal ismerkedtek a könyvtárban

Csütörtökön Rajkovics Péterrel találkozhattak a gyerekek a könyvtár olvasótermében, de könyvtárismereti órán is részt vehettek a fiatalok.

A mesekönyvek szerzője a nagysikerű Brumiarc-trilógia utolsó részével, a Brumiarc a Csallóközben kötettel érkezett a könyvtárba, ahol a csallóközkürti óvodások és a helyi iskola alsó tagozatos tanulói ismerkedtek a könyvvel. Sokuk számára már nem volt új a medve története, hiszen ismerték a sorozat első két részét.

Ezért is érdekes beszélgetés alakult ki a könyvtárban, amely Szabó Klaudia vezetett a szerzővel és a csallóközkürti fiatalokkal egyaránt. Ennek során az is kiderült, három külön illusztrátor készítette a történet különböző részeinek illusztrációit, de mindhárman a Csallóközben élő fiatal művészek. Sőt, a fiatalok közt is adódott tehetséges rajzoló és versselő, de a szerző mindenkit arra biztatott, bátran próbálkozzanak a művészet területén, mert az segít az önkifejezésben.

A könyvbemutató végén Rajkovics Péter hosszú percekig dedikált az érdeklődő fiataloknak, akik egy verssel és Brumiarc szánt ajándékkal is meglepték.

Ezt már olvasta?

Közlemény

Közlemény

A Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ ezúton is...

Cookies