Back to top

Bronzérmesek lettek a dunaszerdahelyiek

Publikálva: 2022, április 14 - 06:10
Idén két év kihagyás után a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 15. alkalommal újra megszervezhette a méltán híres szolnoki székhelyű Pelikán Kupát.
Bronzérmesek lettek a dunaszerdahelyiek

Ez egy gasztronómiai kiállítás és verseny, melyen vendéglátós diákok mérhetik össze tudásukat egymással szakács, cukrász, pincér kategóriában.

A Dunaszerdahelyi Szent István téri Közös Igazgatású Iskola (Vidékfejlesztési Szakközépiskola) hotelakadémia szakirányzaton tanuló diákjainak, Forró Alexisnek és Mahor Márk Mihálynak megadatott a lehetőség, hogy részt vegyenek ezen a megmérettetésen Gaál Roland szakoktató irányításával, ahol bronzérmes helyezést sikerült elérniük. A versenyzőknek egy ünnepélyes alkalomra díszített asztalt kellett megteríteniük, hozzá illő menükártyával. A következő fordulóban egy szakmai totó kitöltésével kellett bizonyítaniuk elméleti rátermettségüket. Az utolsó körben pedig egy alkoholmentes koktélt kellett készíteniük a zsűritagok előtt, akik figyelték a koktél elkészítésének technikai részét, az ital kinézetét, majd a végén meg is kóstolták azt. A feladatokra kapott pontok összegzése alapján díjazták a versenyzőket. Diákjaink rengeteget tanultak, láttak, tapasztaltak és hatalmas élményekkel lettek gazdagabbak. 

Gratulálunk a fiataloknak és sok sikert kívánunk nekik a továbbiakban!

(gr)

Ezt már olvasta?

Cookies