Back to top

A Bős - DAC 1904 kupamérkőzés előtt

Publikálva: 2023, augusztus 23 - 06:49
Szerdán 17:00 órától a IV. ligában szereplő Bős otthonában kezdi meg szereplését a DAC a 2023/24-es kupaszezonban.
A Bős - DAC 1904 kupamérkőzés előtt

Jön a Slovnaft Cup 55. évadja

A jelenlegi a honi kupasorozat, a Slovnaft Cup immár az 55. kiírása, amelybe rekordszámú, 281 klub jelentkezett. A mostani a 10. olyan szezon (a 2014/15-től kezdve), amikor a regionális bajnokságok csapatai és részt vehetnek a kupaküzdelmekben.

Akárcsak az előző kilenc során, az I. és a II. liga együttesei ezúttal is a 2. fordulóban kapcsolódnak be a versengésbe. Ez a DAC-ra is érvényes, amely a Szlovák Kupa elhódításáért zajló menetelése első állomásaként az ŠK 1923 Bős gárdájával csap össze. A jelenlegi lebonyolítási rendszer bevezetése óta a holnapi lesz a 42. kupamérkőzésünk, és először kaptunk ellenfelet a saját járásunkból (és 35. alkalommal lépünk pályára idegenben…).

„Várjuk a járási rangadót. Tisztában vagyunk vele, hogy az ilyen meccseken mindig a maximumot kell nyújtani és megmutatni a bajnokságok közötti minőségbeli különbséget. Azzal számolunk, hogy a hazaiak motiváltak lesznek, ami teljesen természetes, hiszen a DAC érkezik Bősre. Meg akarjuk mutatni a játéktudásunkat, kiharcolni a továbbjutást és folytatni az Aranyosmaróton megkezdett sikersorozatunkat, hogy győzelmi mentalitással vághassunk neki az előttünk álló összecsapásoknak. Maximális összpontosítás, maximális hozzáállás, minden egyes játékos maximális erőbedobása és a továbbjutás. Ezek az elvárásaink”  jelentette ki a holnapi mérkőzést megelőzően Adrian Guľa vezetőedző.

Az edzői stáb is ebben a szellemben – tehát maximális erőbedobással – készül a meccsre. „A Bőst is feltérképeztük, Borbély Balázs élőben tekintette őket meg az egyházkarcsai kupamérkőzésen. A mi részünkről sem becsüljük alá az ellenfelet, másrészt viszont kulcsfontosságú lesz, hogyan állunk hozzá a találkozóhoz. Valószínűleg lesznek változások a kezdőcsapatban, ami természetes annak a fényében, hogy hét nap alatt háromszor is pályára lépünk. Ezenkívül még vannak, akik kisebb sérülésre panaszkodnak a vasárnapi összecsapás után. Azok kapják meg az esélyt, akik felkészültek, így bízom benne, hogy éhesek leszünk a sikerre, a továbbjutásra és a minőségi teljesítményre” – tette hozzá a sárga-kékek trénere.

A Bős százéves jubileuma

A Nyugat-szlovákiai Labdarúgó-szövetség IV. ligájának a résztvevőjét az a Molnár Krisztián irányítja vezetőedzőként, aki korábban az akadémiánkon is dolgozott. A játékoskeret nagyobb részét is DAC-nevelésű futballisták alkotják. A 3. bajnoki forduló után három megszerzett ponttal (pozitív, 7:3-as gólarány mellett) a 10. helyen állnak a kék-fehérek, akik a tavalyi idényben ezüstérmet szereztek, öt ponttal lemaradva a feljutó Papszabadi (Lehota pod Vtáčnikom) mögött.

A kupa nyitókörében az V. ligás TJ Egyházkarcsa otthonában lépett pályára a Bős: 800 néző előtt Végh Dominik és Tóth László találataival diadalmaskodott a járási rangadón.

A bősi labdarúgás fennállása százéves évfordulóját ünnepli idén, amely során már találkozott tétmérkőzésen a DAC-cal. 1994 szeptemberében szintén a Szlovák Kupa 2. fordulójában csapott össze a két együttes, amikor is büntetőpárbajban búcsúztattuk az akkor a második ligában szereplő ellenfelünket. A DAC abban a kiírásban egészen a döntőig jutott, amely története harmadik és eddigi utolsó finálés szereplése volt.

Elevenítsük fel az eddigi egyetlen egymás elleni találkozónk alapadatait:

TJ ŠM Bős – FC DAC 1:1 (1:0), büntetőkkel 1:4
A mérkőzést 1994. szeptember 13-án, kedden 16.00 órai kezdettel rendezték meg.
Gólszerzők: 3. Szabó T. – 74. Fieber
Büntetőpárbaj: Weiss 0:1, Mészáros kihagyta, Súkenník 0:2, Czuczor kihagyta, Siago 0:3, Ravasz 1:3, Bari 1:4
Játékvezető: Gádoši, 3232 néző
Sárga lapok: Szabó – Trutz
Piros lap: 25. Szabó

Bős: Jankovics (90. Prichoďko) – Tóth F., Czuczor, Csiffári, Ravasz – Varga T., Süttő, Miklós (83. Herberger) – Mészáros Z., Szabó T., Győri (36. Varjú). Vezetőedző: Molnár Zoltán
DAC: Šanta – Weiss – Zsákovics (46. Súkenník), Kuna, Trutz – Pinte, Vytykač, Klempa (61. Siago), Fieber – Bari, Ürge. Vezetőedző: Jozef Valovič

A Slovnaft Cup 2. fordulójában megrendezésre kerülő ŠK 1923 Bős - DAC 1904 összecsapás 2023. augusztus 23-án 17:00 órakor kezdődik, játékvezetők Valent - Ferenc, Štofik.

A Slovnaft Cup versenykiírása alapján egészen a negyeddöntőig egy mérkőzésen dől el a továbbjutó kiléte. Döntetlen esetén nincs hosszabbítás, azonnal büntetőpárbaj következik.

Akárcsak az összes tétmérkőzésről, holnap Bősről is élő szöveges közvetítéssel jelentkezünk a honlapunkon. Az összecsapást a Niké TV élőben közvetíti.

A 3. fordulóban a hatodik ligás FC Tallós/Felsőszeli TE vár a párharc továbbjutójára, amely hazai pályán fogadhatja a holnapi párharc győztesét. A 3. forduló hivatalos játéknapja 2023. szeptember 27-e, 17:00 óra.

SZURKOLÓI INFORMÁCIÓK

A hazai klub értesíti a szurkolókat, hogy a stadion kapui másfél órával a mérkőzés előtt, tehát 15:30-kor nyílnak. A DAC-drukkerek számára az önálló vendégszektor áll rendelkezésre, a belépőket már meg lehet vásárolni. Az elővétel holnap 12:00 óráig tart a DAC store-ban, ezt követően pedig a bősi stadionban is megválthatják a belépőket.

Parkolni a stadion mögötti városi parkban lesz lehetőség, amelyet a Tesco melletti úton közelíthetnek meg. A fő lelátó mellett kettő, míg a városi park felől egy belépőkapu lesz nyitva. A jegyek konkrét lelátóra szólóak, mindegyik kapun mindegyik tribünhöz el lehet jutni. Kérünk mindenkit, hogy kövessék a rendezők utasításait.

A stadion területén belül több büfé is a szurkolók rendelkezésére áll, és az eredményjelző tábla melletti sátorban a DAC store is jelen lesz.

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: Slovnaft Cup, DAC
Cookies