Back to top

A borestek is folytatódnak

Publikálva: 2017, október 6 - 12:46
Idén harmadszor hódította el az év tematikus éttermének járó díjat a Gurman Awardon a Villa Rosa, amelyben továbbra is igyekeznek az így is magasszintű szolgáltatásaikat még tovább fejleszteni.
A borestek is folytatódnak

„Már most, októberben folytatódik az éttermünkben a borestek sora, amely nagy népszerűségnek örvend, s kialakult egy olyan közösség a városunkban, akiket érdekel a gasztronómia és a borok kapcsolata. Nekik és magunknak is kedveskedünk azzal, hogy új irányokat keresünk mindkét területen. Elsőként október 13-án tokaji borok érkeznek a Gróf Degenfeld pincészetből, amelyeket Tatai Róbert, a Séfek Séfe gasztroshow friss győztesének menüje kísér. A nagy érdeklődésre való tekintettel egy nappal később még egy borestet tartunk ugyanezen felállásban” – tudjuk meg Bugár Árpádtól, az étterem menedzserétől.

November végén és februárban újabb kiváló borászokra és hozzá illő remek ételekre számíthatnak a vendégek, de a Villa Rosaban addig is a szezonalitás jegyében folytatják munkájukat, hamarosan például a libahetek kezdődnek.

„Amit fontos kiemelnem, hogy ugyan a személyzet képzése eddig is jelentős szerepet kapott, de most új alapokra helyeztük ezen tevékenységünket is, és borászati, barista valamint marketing iskolázásokon vesznek részt a munkatársaink. A célunk az, hogy minden kollégánk tudja átadni az ételhez vagy italhoz tartozó háttérinformációkat, s így élményszerű legyen a nálunk eltöltött idő, miközben a vendég történettel is gazdagodik.

Együttműködnek több középiskolával, a legszorosabb a kapcsolat a Vidékfejlesztési Szakközépiskolával alakult ki, amelynek köszönhetően jó képességű szakmai utánpótlást szeretnénk kinevelni. Egyre nehezebb ugyanis megfelelő szakembereket találni a munkapiacon. A diákoknak tapasztalatokat, sikerélményeket kívánunk elérhetővé tenni, hogy akár olyan sikeres szakácsok, pincérek, sommelierek legyenek a jövőben, mint a jelenlegi munkatársaink. Próbáluk mindenkinek megtalálni a legmegfelelőbb helyet az étteremben, hogy ne csak magunknak, hanem a városnak és a régiónak is kiváló szakembereket képezzünk.”

Ezt már olvasta?