Jelenlegi hely

A bölcsek tanácsával egyeztettek

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2020, január 10 - 15:23 | Hírek
Településünk vezetése évnyitó egyeztető találkozót tartott január 9-én a dunaszerdahelyi „bölcsek tanácsával”, vagyis azokkal az egykori városi képviselőkkel, illetve fontos személyiségekkel, akik még ma is aktív közéleti tevékenységet folytatnak.
A bölcsek tanácsával egyeztettek

A megjelenteket Hájos Zoltán polgármester, valamint A. Szabó László és Karaffa Attila alpolgármesterek fogadták a január 9-ei munkaebéden.

Az egyeztetésen a város 2019-es évi történéseivel, valamint a 2020-as évi terveivel Hájos Zoltán polgármester ismertette meg a tanácstagokat. Többek között említette a sikabonyi temető melletti körforgalom idei megépítését, amelyet már az előző évben szerettek volna kivitelezni (a körforgalomról korábban itt írtunk), valamint a Szent II. János Pál pápa út melletti járda- és kerékpárútszakasz kialakítását is. 

A sikabonyi focipálya melletti szabadidőpark fejlesztése is szóba került, ahol egy multifunkciós sportpályát létesít a város, ugyanakkor többek között a termálfürdő szabadtéri területeinek a fejlesztése is folytatódik majd, hangzott el a megbeszélésen.

Mint azt a polgármester elmondta, szükséges majd ebben az évben a városi játszóterek felújítása is, illetve egy olyan projektbe is belekezdtek, amely a város zsidó múzeumának a létrehozását segíti majd elő. 

Szintén a fontos tervek része lenne az az osztrák–szlovák határon átnyúló projekt is, amely a hulladékgazdálkozás területét célozza meg, s amelynek sikeressége esetén a városvezetés a szeméttárolók körüli sokszor tarthatatlan helyzet megoldását próbálja rendezni: uniós pénzek felhasználásával föld alatti, csipes rendszerben működő szeméttárolók létesítését. 

A beszámoló után az elhangzottakat végül munkaebéd keretében vitatták meg a tanácstagok.