Jelenlegi hely

Engedélyeztetésre vár a sikabonyi körforgalom

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, október 18 - 14:28 | Hírek
Annak ellenére, hogy Dunaszerdahely prioritásként kezeli, és már lényegében 2018 végén elindította a sikabonyi temető melletti, a Kertész, a Czibók és a Nagyabonyi utcák kereszteződésében tervezett körforgalom projektálását és engedélyeztetését, a városi hivatal még mind a mai napig nem kapta meg az összes engedélyt arra, hogy megkezdhesse a munkálatokat.
Engedélyeztetésre vár a sikabonyi körforgalom

A városi műszaki és beruházási főosztály vezetője, Dömény Ľubomír, illetve a beruházási osztály vezetője, Bogyai Gábor erősítette meg számunkra az információkat, miszerint a hivatal csakis az összes érintett teljes jóváhagyásával indíthatja meg a körforgalom megépítésének munkálatait – azonban két szubjektum részéről ez a mai napig még nem teljesült.

Érintettből pedig nincs kevés: a terület megyei út és városi út találkozása, tehát csak részben városi, illetve az útszakaszok alatt, valamint a körforgalom tervezett területén is több közüzemi hálózat (víz, gáz, telekommunikációs és további optikai kábelhálózat) fekszik, ráadásul több tulajdonosa volt a területnek. A területrendezés folyamatban van, a szerződések a város részéről már alá vannak írva, a telektulajdonosoktól pedig várják vissza az aláírt szerződéseket. Ezek a körülmények azonban egyelőre akadályozzák a kivitelezést.

Az építkezési engedélyeztetés, mint megtudtuk, az ilyen típusú beruházásoknál kétkörös. Első körben lezajlott, előzetes építkezési engedély már 2019 első félévében jogerős lett, s az ebben az engedélyben megszabott feltételeket bedolgozva a konkrét építkezési engedélyhez szükséges tervdokumentáció is elkészült, illetve véleményeztetésre került az összes érintetthez. 

A 458 ezer eurós összköltségvetésű beruházás közös városi és megyei költségvetési fedezetből valósul meg – a hivatal reményei szerint minél gyorsabban.