Jelenlegi hely

Bízik Boglárka jó döntésnek tartja a dunaszerdahelyi szerződését

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, november 8 - 10:34 | Sport
Az élvonalba feljutott HC DAC Dunaszerdahely irányítója Bízik Boglárka a sárga-kékek színeiben is ontja a gólokat. A naszvadi játékost a dunaszerdahelyi tapasztalatairól kérdezte a ma7.sk hírportál.
Bízik Boglárka jó döntésnek tartja a dunaszerdahelyi szerződését

Idén nyáron szinte egy időben távoztál húgoddal, Rékával a mosonmagyróvári együttestől. Réka a magyar bajnokságban maradt, te viszont hazatértél Szlovákiába. Hogyan jött a dunaszerdahelyi lehetőség?

- Horváth Zoltán klubelnök megkeresett és vázolta elém a hosszú távú terveiket, ami nagyon szimpatikus volt. Úgy érzem, jó döntést hoztam, hogy ide igazoltam.

Milyen célokkal érkeztél Dunaszerdahelyre, szerinted meddig juthat a csapat?

- Ebben az évben a bennmaradás és a 10.hely közeli pozíció megszerzése a cél, amit úgy gondolom teljesíteni tudunk majd.

A tapasztalatod mennyit számít ebben a fiatal csapatban?

- A jelenlegi csapatunk fiatal tehetséges játékosokból áll, akiknek leginkább az egyes szituációk megoldásában próbálok segíteni, hogy minél gyorsabban és a lehető legjobb döntéseket hozzák. Legutóbb hazai környezetben egy szenzációsnak mondható győzelmet aratott a csapat a 12-szeres bajnok Nagymihály ellen. Több szempontból is fontos győzelem volt, mégpedig azért, hogy mindenki elhiggye van helyünk ebben a bajnokságban. Végre csapatként játszottunk, ez a meccs igazi csapatmunka volt. Nagyon büszke vagyok a lányokra, s arra is, hogy részese lehettem ennek a győzelemnek. Fantasztikus érzés ilyen szurkolótábor előtt játszani, akiknek sokat köszönhetünk a Nagymihály elleni mérkőzésen is, mindig a legjobbkor lendítették át a csapatot a mérkőzés rosszabb szakaszain.

Mint említettük korábban hosszú évekig szerepeltél a magyar bajnokságban. Véleményed szerint mi a különbség a szlovák és a magyar élvonal között?

- Gyorsaság és technika. De nem lehet összehasonlítani a két bajnokságot, mivel a magyar a világ legerősebb ligája, ahol szinte minden csapatban találhatunk külföldi játékosokat, ami viszont itt nem jellemző.

Mit tartasz eddigi pályafutásod legnagyobb sikerének?

- A magyar kupában elért bronzérmet a Székesfehérvárral. De vannak olyan mérkőzések, amelyeket egy játékos soha nem fog elfelejteni, mint például a Nagymihály elleni győzelmünk.

A sportolói életben fontos a motiváció, te hogyan készülsz mérkőzésről mérkőzésre, van-e esetleg valami különleges rituálé?

- Meccs előtti nap már próbálok teljesen a meccsre koncentrálni. Különleges rituálém nincsen, viszont minden meccs előtt a barátaimmal elmegyek kávézni, ahol mégegyszer átbeszéljük a meccset.

Forrás: ma7.sk