Back to top

Bíró Szabolcs új könyvének bemutatója online lesz követhető!

Publikálva: 2020, április 19 - 14:22
A dunaszerdahelyi születésű, fiatal történelmiregény-író, Bíró Szabolcs korábbi sikeres kötetei után egy újabb kiadvánnyal érkezik: a Lázár evangéliuma hétfőn jelenik meg, és a Líra Könyv oldalán lehet majd bemutatóját figyelemmel kísérni.
Bíró Szabolcs új könyvének bemutatója online lesz követhető!

A felnőttek számára íródott történelmi fantasyról, Bíró Szabolcs Lázár evangéliuma című regényéről Szabó Tibor Benjámin kérdezi majd a szerzőt április 21-én, kedden 16 órakor a Líra Könyv Facebook oldalán – az eseményt itt lehet elérni.

„A Millenárison lett volna az új regényem bemutatója, ehelyett megtartjuk online, a Líra Könyv oldalán! Április 21-én, kedden 16 órakor helyezkedjetek hát el kényelmesen a számítógép előtt, tekerjétek fel a hangerőt, és képzeljétek el, hogy valójában nem is otthon (illetve a virtuális térben) zajlik a beszélgetés, hanem valamelyik kellemes könyvtárban, vagy épp egyenesen a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon!” – írja Bíró Szabolcs.

_______________________________

„Apám nagy uralkodó volt: felült a szent királyok trónusára, és repedező örökségükből erős birodalmat épített. S rám miféle sors vár? Én láthatom mindezt elevenen szétrohadni...”

1348 nyarán Anjou Lajos hazatér a Nápoly elleni bosszúhadjáratából. A várost elfoglalta, politikailag és erkölcsileg azonban kudarcot vallott. Diadalmenetét mégsem az ellenségei, hanem egy titokzatos idegen kórság miatt kényszerül megszakítani.

Az ifjú uralkodó meglehetős sietséggel igyekszik vissza a Magyar Királyságba, ahová magával hurcol valami olyasmit is, amit korábban még soha senki nem látott, nem tapasztalt: egy betegséget, amely nemcsak megöli, de fel is támasztja az embert halottaiból. Mindez először valódi csodának tűnik, ám a hálaimák helyét hamar átveszi a rémült könyörgés az isteni megbocsátásért. A feltámadottak ugyanis korántsem régi önmagukként térnek vissza: az életre kelt holtak megállíthatatlanok, és az éhségük csillapíthatatlan...

Bíró Szabolcs, a Non nobis Domine és az Anjouk-sorozat írója teljesen új oldalát mutatja be a Lázár evangéliuma lapjain.

A liliomos lobogó ezúttal olyan háborúba megy, mint még soha azelőtt: az ellenség nem keletről vagy nyugatról, hanem a síron túlról érkezik, és jóval többet akar a puszta hatalomnál. A legfőbb kérdés, hogy fennmaradhat-e egyáltalán az emberi élet, vagy minden odavész a kárhozat oltárán.

Ezt már olvasta?