Back to top

Bíró Bendegúz nyolcadik bajnoki címe Magyarországról

Publikálva: 2023, november 8 - 08:42
November első hétvégéjén negyedik alkalommal indult útnak a Seishin Karate Klub különítménye Siklósra a Damashi Kupa elnevezésű nemzetközi tornára, amely 3 ország részvételével zajlott.
Bíró Bendegúz nyolcadik bajnoki címe Magyarországról

A csapat péntek reggel indult autókkal a komáromi határról. Miután a csapat elfoglalta a szállást, kihasználtuk a jó időt és elmentünk Pécsre kirándulni. Gyönyörű időnk volt, így nagyon kellemesen telt a napunk. A városnézés után Siklósra igyekeztünk a mérlegeléssel egybekötött regisztrációra. Ez gyorsan ment, majd a csapat egy kiváló vacsorát fogyasztott el együtt.

Szombaton reggel indultunk a sportcsarnokba, tíz órakor - egy rövidke megnyitó után - elkezdődtek a küzdelmek. Elsőként Bíró Bendegúz (Dunaszerdahely) lépett tatamira, aki első ellenfelét simán verte EKO szabályrendszerben: először megfogta gyomorra, majd fejbe rúgta.

Majd Vígh Lara következett, akinek első ellenfele iszonyat szabálytalan volt, nagyon sokszor fejbe verte. Végül Lara győzött, de ez negatívan hatott a többi küzdelmére, ahol sajnos alul maradt.

Bendegúz első küzdelmében normál full kontakt rendszerben kapott egy ütést a hátára, amit a bírók, és az orvos szabályosnak ítélt meg, így első küzdelmében alul maradt. Majd Bíró Bendegúz utolsó küzdelme következett, az ellenfelét nagyon gyorsan, Ipponnal győzte le.

A Seishin Karate Klubot a vezetője, Markovics János bíróként képviselte.

A verseny nagyon gördülékenyen zajlott, már kora délután visszatértünk a szállásra. Este pedig egy finom vacsorával ünnepeltük meg a csapat sikereit.

Eredmények:

I.helyezett: Bíró Bendegúz (Dunaszerdahely) EKO szabály

II. helyezett: Bíró Bendegúz (Dunaszerdahely) Full contakt

III. helyezett: Vígh Lara (Ekecs)

Markovics János, Seishin Karate Klub
fotó: Seishin Karate Klub

Ezt már olvasta?

Cookies