Back to top

Bíró Bendegúz Lengyelországban is a dobogó tetején

Publikálva: 2023, április 19 - 06:14
A múlt hét végén, pénteken indult útnak Lengyelországba, Kobierzyce városába a Seishin Karate Klub különítménye 2 harcossal, akiket a szülők is elkísértek.
Bíró Bendegúz Lengyelországban is a dobogó tetején

A fárasztó út után a kis csapatnak volt ideje kicsit csobbanni a szálloda medencéjébe, majd egy finom közös vacsora után nyugovóra tért a csapat.

Másnap reggel indultak a verseny helyszínére, amelyen összesen 6 ország (Lettország, Bulgária, Lengyelország, Ukrajna, Csehország és Szlovákia) 320 versenyzője vett részt. A mérlegelést és a regisztrációt követően bemelegítettek a versenyzőkkel. Az ünnepélyes megnyitó pontban délben volt, utána elkezdődtek a küzdelmek.

Először Bíró Bendegúz lépett tatamira, aki 16-os tábláról indult, és az első, lengyel ellenfelét 2 fejrúgással verte meg. Második ellenfele szintén lengyel srác volt, akit szintén két fejrúgással múlt felül, így bejutott a legjobb négybe. Majd Sárai Csongor lépett tatamira és szintén lengyel ellenféllel küzdött. Az első két perc után döntetlen volt az állás, majd a hosszabbításban Csongor fejrúgással győzött. Ezután ismét Bendegúz következett, harmadszor is lengyel ellenfelet kapott, akit szintén fejrúgással győzött le - így megérdemelten jutott a döntőbe. Csongor a döntő küzdelmében lengyel (ukrán) ellenféllel küzdött. A küzdelem kiegyenlített volt, de ezúttal sajnos becsúszott egy fejrúgás, így Csongor lett a második.

Bendegúz a döntőben cseh ellenféllel nézett szembe, akit bírói döntéssel vert meg, így megnyerte kategóriáját. A dunaszerdahelyi harcos Horvátország után itt is a dobogó legfelső fokára állhatott.

1. helyezett: Bíró Bendegúz - serdülő kategória, +60kg (Dunaszerdahely)

2. helyezett: Sárai Csongor - ifi kategória, -55kg (Keszegfalva)

Az edzői segítségért Hupian Kristínának jár a köszönet, a szülőknek pedig a támogatásért.

Mindkét versenyző sokat fejlődött Horvátország óta így várják a következő megmérettetést, a Nyílt Szlovák Bajnokságot, amely Dunaszerdahelyen lesz május végén.

Seishin Karate Klub, Shihan Markovics János 5.dan

Ezt már olvasta?

Cookies