Back to top

Bevették Horvátországot a harcosok

Publikálva: 2022, március 7 - 19:18
A Seishin Karate Klub különítménye – három harcossal – péntek reggel indult útnak Horvátországba, Sveta Nedelja városába, a 17. Domenica Cup verseny helyszínére.
Bevették Horvátországot a harcosok

Az úton találkoztak a Bősi Oyama Dojo karate klub különítményével – ez a két klub képviselte Szlovákiát a megméretésen.

A szállás elfoglalása után a közös vacsora következett. Mivel senkinek nem kellett „fogyasztania“, nem kellett izgulni a plusz súly miatt. Ezt a vacsora utáni mérlegelés is visszaigazolta.

A szombati verseny formagyakorlattal kezdődött, ahol Rakus Ján egészen a döntőig menetelt, és 2. helyen végzett.

A megnyitón köszöntötték a versenyzőket, köztük Sensei Markovics Jánost, a Szlovák Shinkyokushin Szervezet elnökét, a Seishin Karate Klub vezetőjét. A versenyen 11 ország 176 versenyzője vett részt.

A megnyitó után meg is kezdődtek a küzdelmek.

A dunaszerdahelyi csapatból Cserepes Zoltán kezdett. Élete első felnőtt versenyén egy 12 kg-mal nehezebb ellenfelet kapott. Hátrányát szépen kiegyenlítve megoldotta a feladatot és győzni tudott.

Markovics Ádám – szintén első felnőtt versenyén – nehéz súlyban indult. Jól kezdett, ám ellenfele az utolsó 15 másodpercben ippont ért el rajta. Mint később kiderült, ellenfele 2021-ben felnőtt Európa-bajnok volt a súlycsoportjában. Ádám számára így is jó tapasztalat volt ez a verseny.

Rakus Ján a küzdelemben is kiválóan szerepelt, mindkét küzdelmét ipponal nyerte, így a megérdemelt első helyen végzett.

A bősi csapat, Sensei Darnay Barnabás versenyzői is sikeresen szerepeltek, az összes küzdelmet megnyerve három első helyet szereztek a harcos amazonok.

1. helyezettek:

Rakus Ján – serdülő -50 kg kategória

Cserepes Zoltán – felnőtt 80 kg

Jančovič Laura, Jančovič Linda, Petrik Dorka (Oyama Bős)

3. helyezett:

Markovics Ádám – felnőtt férfi +80 kg kategória

A Seishin Karate Klub egyben köszönetét fejezi ki Hupian Kristínának, és Trenčík Nikolasnak az edzői munkáért és segítségért, Fekete Annamáriának pedig a képekért.

A klub szeretettel várja a harcművészetet elsajátítani vágyókat már 5 éves kortól - mondta el portálunknak Markovics János, a dunaszerdahelyi klub vezetője.

Seishin Karate Klub, -rovin-

fotó: Fekete Annamária

Ezt már olvasta?

Cookies