Back to top

Betlehemi Békeláng Dunaszerdahelyen

Publikálva: 2018, december 20 - 16:11
Csütörtök délután a városi hivatal épületébe is megérkezett a Betlehemi Békeláng.

A Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség jóvoltából idén immár huszonhetedik alkalommal érkezett hazánkba a Betlehemi Békeláng. Cserkészeink a többi magyar cserkészszövetség képviselőjével együtt december 15-én a linzi Új Székesegyházban, Ausztria legnagyobb templomában vették át a lángot 20 ország cserkészeivel együtt. A szlovákiai magyar cserkészek központi lángátadó ünnepségét december 16-án Komáromban tartották, ahol a békeláng megkezdte útját Dél-Szlovákia magyarlakta településeire.

Csütörtök a városi hivatalban A.Szabó László és Karaffa Attila alpolgármesterek fogadták a 10.sz. Szent György cserkészcsapat tagjait Lelkes Béla csapatparancsnok vezetésével, aki a beékelángot elhozták a hivatalba is, ahol Bubniak Júlia hivatalvezető, Molnár Tímea főosztályvezető és Takács Tímea (Kulturális, ifjúsági és sport ügyek önálló alosztálya) is jelen voltak.

Aki szeretné a betlehemi Születés Templomából eredő békelángból meggyújtani mécsesét, annak a vasárnapi 11 órai szentmise vagy a vasárnapi adventi gyertyagyújtás lesz rá alkalma.

A cserkészekel Karaffa Attila alpolgármester a helyi szervezet működéséről is beszélgetett.

Ezt már olvasta?

Cookies